Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

8 vinkkiä turvalliseen matkustamiseen

COVID-19 on laittanut matkasuunnitelmat tauolle, mutta onneksi voimme kuitenkin matkustaa turvallisesti tänäkin vuonna kunhan noudatamme annettuja turvallisuusohjeita. Tässä tulee osa vinkkejä turvallisen lomamatkan järjestämiseen!

1. Hanki COVID-19-kattava matkavakuutus

Jos aiot matkustaa ulkomaille tänä vuonna, on kannattavaa hankkia matkavakuutus joka kattaa COVID-19:n liittyvät kustannukset kuten testit, sairaalahoidot ja aikaisemman paluun. Muista verrata eri COVID-19-kattavia matkavakuutuksia, jotta löydät sinulle sopivimman!

2. Selvitä matkakohteen sisäänpääsyvaatimukset ja rajoitukset

Jokaisella maalla on omat sisäänpääsyvaatimukset ja rajoitukset, joten muista selvittää nämä ennen matkan varaamista. Suurin osa maista vaatii lääkärintodistuksen negatiivisesta koronatestistä 48-96 tunnin sisällä ennen matkustamista. Muissa maissa saattaa kuitenkin olla tiukempia rajoituksia.

3. Pakkaa kaikki COVID-19-tarvikkeet

Varmista, että jätät matkatavaroissasi tilaa kasvomaskeille, käsienpuhdistusaineille ja muille COVID-19-tarvikkeille. Melkein jokainen maa vaatii kasvomaskien käytön julkisilla alueilla, mukaan lukien ravintolat, nähtävyydet ja rannat. Kuumemittari ja kertakäyttöiset kumihanskat saattavat myös tulla tarpeen.

4. Käytä luotto- tai maksukorttiasi aina kun mahdollista

Valuutan vaihto ja käteisen kuljettaminen on jo itsessään rasittavaa, mutta setelit ja kolikot siirtyvät myös kädestä käteen, joten käteisen käyttö ei myöskään ole kaikista puhtainta/hygieenisintä.

Voit helposti vähentää altistumisen riskiä käyttämällä maksukorttia aina kun mahdollista. Kannattaa myös ilmoittaa pankillesi matkastasi, jotta luotto- tai maksukorttiasi ei suljeta kun yrität käyttää sitä vieraassa maassa.

5. Ajoretket ovat turvallisin vaihtoehto

Vierailu suurella pääkaupunkiseudulla ei ehkä ole paras vaihtoehto pandemian aikana, sillä riski altistumiselle on silloin korkein. Autoreissut tai ajoretket ovat toisaalta loistava tapa nähdä uusia paikkoja samalla kun vähennät altistumisen riskiä.

Mikäli haluat matkustaa pidemmälle, voit vuokrata auton matkakohteesta. Auton vuokraus antaa mahdollisuuden liikkua nähtävyyksien välillä pienemmällä riskillä.

6. Etsi majoitusvaihtoehtoja joustavilla peruutus- ja vaihto-oikeuksilla

Vaikka sinulla olisikin matkavakuutus joka kattaa matkan peruutuksen, on silti kannattavaa etsiä hotelleja ja muita majoituksia jotka tarjoavat ilmaisen peruutuksen ja vaihdon.

7. Ole erityisen varovainen ja vastuullinen kaksi viikkoa ennen matkaa

Normaalisti lievä nuha tai sairastuminen ei olisi syy peruuttaa matka, mutta riskejä ei kannata ottaa pandemian aikana. Kaksi viikkoa ennen matkaa kannattaa rajoittaa sosiaalisia tapaamisia, jotta voit vähentää sairastumisen riskejä. Vältä väkijoukkoja ja tapaamisia ja työskentele etänä mikäli mahdollista.

8. Jätä tilaa improvisaatiolle ja muutoksille

Pidä avoin mieli matkan suunnittelua kohden, sillä matkarajoitukset saattavat muuttua hetkessä. Seuraa tartuntamääriä ja sisäänpääsyvaatimuksia ja suunnittele matkaasi pari viikkoa ennen lähtöä.

Kuten huomaat, matkustaminen on mahdollista myös COVID-19:n aikana, kunhan muistat seurata ohjeita ja suunnitella avoimin mielin.

Näillä sanoilla toivotamme turvallista ja nautinnollista matkustamista!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös