Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

PayPal – Miten voin pyytää rahoja takaisin ostoksistani?

PayPal on verkossa toimiva Yhdysvaltalainen maksunvälityspalvelu, joka on yksi suosituimmista ja luotettavimmista tavoista lähettää ja vastaanottaa rahaa verkossa. PayPalin isoin etu, joka tekee palvelusta turvallisen on se, että myyjä ei saa korttitietojasi käsiinsä, vaan kaikki maksut välittyvät palvelun sisällä.

PayPalilla maksaminen on helppoa. Käytön aloittamiseen tarvitset sähköpostiosoitteen, maksukortin (pankkikortti, luottokortti tai Visa Electron) sekä tilinumeron. Maksutapana PayPal on nykyisin erittäin yleinen, ja se rantautuu pikkuhiljaa myös Suomalaisiin verkkokauppoihin. Se toimii maksutapana maailmalla useissa verkkokaupoissa kuten Ebayssa ja Gearbestissa. Näissä kaupoissa voit muuten saada Bonuswayn kautta rahaa takaisin ostoksistasi. Tilin pääset avaamaan tästä.

Tuliko ongelmia?

Joskus nettiostoksia tehdessä kaikki ei mene niin kuin pitäisi, ja voit olla tyytymätön saamaasi tuotteeseen tai et saa sitä ollenkaan. Ongelmatapauksissa voit olla iloinen siitä, että olet maksanut tilauksesi PayPalin kautta. Kaupan ehdoista riippuen sinulla voi olla mahdollisuus perua maksu ja pyytää myyjältä maksamasi summa takaisin.

Ollessasi tyytymätön ostokseesi tai et ole saanut sitä, voit myös olla suoraan yhteydessä myyjään ja kysyä hyvityksestä. Jos myyjä ei vastaa tai ei ole yhteistyöhaluinen eikä halua sopia hyvityksestä, voit ilmoittaa tapauksen PayPallille ja pyytää rahojen palautusta.

Miten voin pyytää hyvitystä ostoksistani?

Voit pyytää rahat takaisin maksamistasi tuotteista lähettämällä myyjälle tai verkkokaupalle viestin. Pyydä myyjää suorittamaan rahojen palautus PayPal-tilillesi. Voit pyytää hyvitystä enintään 180 päivää sen jälkeen, kun olet maksanut ostoksen. Vaihtoehdot ovat yleensä uuden tuotteen lähettäminen, osittainen rahan palautus tai tuotteen koko summan hyvittäminen ostajalle.

Mistä löydän myyjän yhteystiedot?
Kirjaudu PayPal-tilillesi ja paina ”Summary”-painiketta sivun ylävalikosta. Summary – eli yhteenvetosivulla valitse tapahtuma, jonka haluat peruuttaa. Kun olet valinnut ja klikannut haluamaasi tapahtumaa, näet myyjän tiedot sekä sähköpostiosoitteen. Lähetä myyjälle viesti ja pyydä hyvitys ostoksestasi.

Riidan eli Disputen avaaminen
Jos myyjä ei suostu palauttamaan rahoja, sinulla on oikeus ilmoittaa ongelmasta PayPalille. Voit ilmoittaa ongelmastilanteesta, vasta kun et ole saanut tavaraa tai sait jotain, joka ei vastaa myyjän kuvausta. Sinun täytyy avata riita 180 päivän sisällä maksuhetkestä.

Rahojen palautus
Jos olet tehnyt maksun pankki- tai luottokortilla, hyvitys tehdään yleensä kortille, jota on maksuvaiheessa käytetty. Hyvityksen siirtymiseen tilillesi voi mennä 30 päivää. Jos olet tehnyt maksun PayPal-saldostasi, saat hyvityksen PayPal-tunnuksellesi heti.

PayPal asiakastuki

Kaikissa ongelmatapauksissa voit kääntyä PayPalin asiakastuen puoleen. Asiakastuesta saa apua puhelimitse ja sähköpostilla. PayPal tarjoaa asiakaspalvelua myös heidän Facebook-sivujen kautta.

PayPal tilin avaamisesta ja käyttämisestä lisätietoa löydät tästä PayPal Suomi oppaasta.

Kommentit (8)

pauli heikkilä
21.05.2017 12:13

onko minulle tilitetty rahaa Amazon services kautta

Vastaa
  Tanja
  12.09.2017 11:00

  Hei Pauli,

  kiitos kommentistasi.

  Voit todennäköisesti kysyä asiaa PayPalin asiakaspalvelusta – he osaavat auttaa parhaiten. 🙂

  T. Tanja

  Vastaa
Maarit Nikmo
04.09.2017 09:42

Hei, luottokorttitililtäni on tehty kaksi veloitusta: Paypal Warriorstor 35314369001, toinen 70 e ja toinen 64,99. En ole ostanut mitään luottokortilla tällaiselta firmalta. Miten toimia?

Vastaa
  Tanja
  11.09.2017 08:57

  Hei Maarit,

  Oletko tuona päivänä tehnyt ostoksia PayPalilla ylipäätään? Joskus kauppojen nimet vs. yritysten nimet eriävät toisistaan. Tarkempaa tietoa saat todennäköisesti PayPalin asiakaspalvelusta, johon linkkasimmekin artikkelissa. 🙂

  T. Tanja

  Vastaa
Maaria Suvimetsä
05.10.2017 09:41

En kyllä ymmärrä tätä systeemiä, niin helpoksi kehuttu, mutta minä en ainakaan saanut rahojani takaisin, vaikka myyjä ei ole vastannut edes kuluttaja-asiamielelle vastannut, puhumattakaan minulle edes Paypalin kautta.Firma ei ole lähettänyt minulle yhtään tuotetta eikä rahoja, kuitenkin Paypal laittoi minulle viestin…
Dear Maaria Suvimetsä,
Our records indicate that the seller has issued a refund for the transaction associated with this case. As a result, this case has been closed.

missään yhteydessä ei myyjä ole minuun ollut. Mihin perustuu Paypalin vastaus?Jos systeemi on näin epäedullinen asiakadta kohtaan, miksipä sitä sitten käyttäisi muuhun kuin tuttavien väliseen rkauppaan

Vastaa
  Tanja
  13.10.2017 06:05

  Hei Maaria,

  kiitos kommentistasi.

  Suosittelen, että otat asian tiimoilta vielä yhteyttä PayPaliin. Kannattaa mukaan laittaa ruudunkaappaus tapahtumistasi, niin he voivat maksaa sinulle puuttuvan hyvityksen. 🙂

  T. Tanja

  Vastaa
Sonja
17.10.2017 17:33

Hei! Minulle tuli tänään sähköpostiin kuitti WISHiltä tehdystä ostosta. En ole ikinä tilannut WISHiltä mitään, eikä minulla edes ole paypal tiliä. Tililtäni ei ole vielä ainakaan lähtenyt kyseistä summaa. Sähköpostin lopussa lukee näin:
Shipping address – confirmed
Dennis Shunk
605 N 8th St
Bellwood, PA 16617-1517
United States
Missäköhän vika ja mitä minun tulisi tehdä?

Vastaa
  Tanja
  18.10.2017 06:53

  Hei Sonja,

  kiitos kommentistasi.

  Otathan asiassa yhteyttä Wishiin ja PayPaliin, heidän tulisi osata auttaa asiassa. Toivottavasti saat selvyyttä asiaan!

  T. Tanja

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös