Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

10 maailman upeinta paikkaa – katso huikeat kuvat!

Maailmasta löytyy satoja tuhansia upeita paikkoja ja henkeäsalpaavia maisemia. Tässä löytyy lista kymmenestä maailman upeimmasta paikasta, jotka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa paikan päällä.

Salar de Uyunin suolatasanko, Bolivia

Salar de Uyuni on maailman suurin suolatasanko. Alkuvuoden ohut sadevesikerros muuttaa suola-aavikon pinnan lumoavaksi peiliksi. Tätä kuvaa on vaikea uskoa todeksi.

Skaftafellin jääluolat, Vatnajökllin kansallispuisto, Islanti

Vatnajökull on Islannin suurin jäätikkö. Luontoäidin tekemät jääveistokset Skaftafellin luolissa ovat uskomattoman kauniita. Lähde matkalle Islantiin talvella, koska osa lumesta ja jäästä sulaa kesällä.

Ashikaga Flower Park -visteriapuutarha, Japani

Japaniin täytyy ehdottomasti matkustaa keväällä kukinnan aikaan. Kirsikkapuiden kukinta alkaa jo maaliskuun puolella, mutta jos haluat nähdä sinisateen (visteria) kukinnan, varaa matka toukokuun alkuun.

Provencen laventelipellot, Ranska

Ranskalaiset pakenevat kesällä kiireisistä kaupungeista maailaisidylliin Provenceen. Kuuluisat laventelipellot kukkivat kesä-heinäkuussa, ja näissä maisemissa sielu lepää. Provence on myös tunnettu herkullisista liha- ja kalaruoista. Provence sopii nautiskelijoille.

Pamukkale, Turkki

Unescon maailmanperintökohde Pamukkale on yksi Turkin upeimmista luonnonmuodostelmista. Pamukkale eli puuvillalinna on saanut nimensä vitivalkoisista kalkkikivikerroksista altaista. Kuumissa lähteissä ei saa nykyään enää uida, mutta lähellä sijaitsevassa Kleopatran altaassa on mahdollista uida samassa mineraalipitoisessa vedessä. Antiikin aikaan veden uskottiin nuorentavan.

Bled-järvi, Slovenia

Slovenian Bled-järvi on alppimaisema parhaimmillaan. Pienellä saarella järven keskellä sijaitsee 1600-luvulla rakennettu kirkko, joka näyttää aivan kuin sadusta. Kirkolle pääsee vierailemaan romanttisilla pletna-veneillä, joilla on ihana seilata tyynellä järvellä.

WulingyuanZhangjiajien kansallispuisto, Kiina

Wulingyanin uskomattomat kivipilarit ovat inspiroineet muun muassa Avatar-elokuvan ohjannutta James Cameronia, kun hän suunnitteli elokuvan leijuvia saaria. Maisemat ylhäältä ovat huikeat, ja niitä pääsee ihailemaan maailman korkeimmasta näköalahissistä 326 metrin korkeudesta.

Kansallispuisto Grand Canyon, Luoteis-Arizona, USA

Monista amerikkalaisista elokuvista tuttu Grand Canyon tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia. Grand Canyon sopii vaellusretkiä harrastaville matkailijoille. Kansallispuistossa on myös mahdollista liikkua vesitse Colorado-jokea pitkin tai lähteä kierrokselle villin lännen tyyliin hevosella.

Serengetin kansallispuisto, Tansania, Kenia

Tansanian pohjoisosassa sijaitseva Serengetin kansallispuisto on 1,5 miljoonan hehtaarin kokoinen savanni. Puistossa elää nisäkkäitä yli 2,5 miljoonaa ja taivaalla liitelee yli 500 eri lintulajia. Kansallispuisto on yksi maailman tärkeimmistä suojelukohteista, ja on ollut vuodesta 1981 Unescon maailmanperintökohteena.

Fiordlandin kansallispuisto, Uusi-Seelanti

Fiordlandin kansallispuisto sijaitsee Uuden-Seelannin Eteläsaaren lounaisosassa, ja on retkeilijöiden ja kiipeilijöiden suuressa suosiossa. Kansallispuistosta löytyy yhteensä 500 kilometriä vaellusreittejä, joita voi vaeltaa joko yksin tai oppaan seurassa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös