Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

10 suurinta liikuntatrendiä vuodelle 2018

Tässä tulevat 10 suurinta liikuntatrendiä, jotka liikunnan ammattilaiset ovat ennustaneet vaikuttavan eniten vuoteen 2018. Listasta löytyy paljon suosikkeja HIIT:stä joogaan.

American College of Sports Medicine julkaisi vuosittaisen laajaan kyselytutkimukseen perustuvan katsauksensa tulevan vuoden liikuntatrendeihin. Sen mukaan vuonna 2018 korostuu liikunnan sosiaalisuus ja sen merkitys ihmisen hyvinvoinnissa. Lue alta 10 suurinta liikuntatrendiä vuodelle 2018!

 1. HIIT (kovatehoinen intervalliharjoittelu)

  HIIT pitää sykkeen korkealla ja sen keskimääräinen kesto on vain 20–30 minuuttia. Voit esimerkiksi juosta niin kovaa kuin pystyt 15-30 sekuntia ja sitten kävellä 45-60 sekuntia. Tärkeintä on, että teet lyhyitä kovatehoisia harjoituksia, joita seuraa aina palautus. HIIT on tehokas liikuntamuoto kiireiselle kuntoilijalle.

 2. Ryhmäliikunta

  Ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia urheilun tuomasta psyykkisestä ja henkisestä hyvinvoinnista fyysisen rinnalla. Urheileminen ystävien kanssa tuo monille enemmän kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ryhmäliikunnassa on paljon, mistä valita: spinning, circuit, tanssi, HIIT, nyrkkeily, kamppailulajit ja paljon muuta.

 3. Kehon mittaaminen

  Teknologiset välineet auttavat sinua saamaan enemmän irti harjoittelusta. Siksi älykello ja aktiivisuusranneke ovat yhä useamman kuntoilijan vakiovarusteita. Jos luvut motivoivat sinua, laitteet kuten Fitbit ja Polarin aktiivisuusranneke tehostavat treeniäsi ja auttavat sinua pitämään kiinni tavoitteistasi.

 4. Kehonpainoharjoittelu

  Oman kehon painolla on kuntoiltu jo aikojen alusta. Kehon painolla voi tehdä todella tehokkaita liikkeitä, kuten punnerruksia, leukoja, hyppyjä ja vatsoja. Et tarvitse kallista salijäsenyyttä voidaksesi kuntoilla. Kehonpainolla voit tehdä lukemattomia eri liikkeitä ilman mitään välineitä.

 5. Voimaharjoittelu

  Kehonpainoharjoittelun lisäksi voimaharjoittelu tulee aina olemaan fitnesstrendi. Voimaharjoittelu on tärkeää kaikenikäisille ja -tasoisille naisille ja miehille. Se vahvistaa luita, polttaa rasvaa, vahvistaa sydäntä ja kasvattaa lihasta.

 6. Tutkintotodistuksia liikunnan ammattilaisille

  On tärkeää, että on liikunnan ammattilaisia, jotka pystyvät ohjeistamaan kuntoilijoita turvalliseen ja tehokkaaseen harjoitteluun. Yhä useammat kuntosalit vaativat työntekijöiltään tutkintotodistuksia, joilla pystyy todistamaan ammattitaito.

 7. Jooga

  Jooga on hyvä laji voimaharjoittelun rinnalle. Jos haluat saavuttaa parempia tuloksia, sinun tulee harjoittaa myös liikkuvuutta. Jooga auttaa myös purkamaan stressiä sekä lievittää lievää masennusta, sillä joogalla on myönteisiä vaikutuksia mieleen.

 8. Personal Training

  American College of Sports Medicinen mukaan yhä useammat nuoret haluavat terveyden ja liikunnan ammattilaisiksi, kuten henkilökohtaisiksi valmentajiksi. Personal trainereiden suosio jatkuu yhä tänä vuonna. Harjoittelusta saa paljon enemmän irti, kun on tehnyt henkilökohtaisen harjoitusohjelman ja ammattilainen on ohjannut, miten laitteita käytetään ja liikkeitä tehdään tehokkaasti ja turvallisesti.

 9. Liikuntaohjelmat vanhemmalle väestölle

  Liikunnan ammattilaiset kehittävät lisää kunto-ohjelmia myös ikääntyvälle väestölle. Ikääntyvää väestöä ei pidä unohtaa, sillä heidänkin on tärkeä harjoittaa lihasvoimaa. Koskaan ei ole liian vanha parantaa kuntoaan!

 10. Toiminnallinen harjoittelu

  Toiminnallisessa harjoittelussa työskennellään kehon motoriikan ja hallinnan parantamiseksi. Tavoitteena voi olla jaksaa arkipäivän askareita paremmin tai kehittää tarvittavia ominaisuuksia omassa lajissaan. Hyvä kunto parantaa arkea: jaksat juosta bussin perään, nousta portaita, kantaa ruokakasseja ja leikkiä lasten kanssa hippaa.

  Nyt on yksi parhaimmista vuodenajoista ostaa urheiluvaatteita ja -varusteita. Fitnesstukun ja Massin talvialeista löytyy nyt huikeita jopa 70 %:n tarjouksia! Käy katsomassa urheiluverkkokauppojen suuret talvialet täältä: https://www.bonusway.fi/offer

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös