Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

15 vinkkiä säästää häiden kuluissa – järjestä häät sesonkiajan ulkopuolella muuna päivänä kuin lauantaina

Häihin saa helposti uppoamaan tuhansia euroja, mutta jostain on usein tingittävä. Miettikää, mikä teille on ehdottoman tärkeää. Onko häissänne oltava ammattivalokuvaaja, hulppea hääkakku, vintage hääauto tai kallis hääbändi? Käyttäkää rahaa siihen, mikä on teille tärkeää ja säästäkää muissa kuluissa. 

1. Älkää järjestäkö häitä sesonkiaikana. Hääsesonki kestää toukokuusta syyskuuhun. Säästätte paljon etenkin tilavuokrassa, jos järjestätte häät syksyllä, talvella tai alkukeväästä.

2. Järjestäkää häät muuna päivänä kuin lauantaina. Säästätte paljon, jos järjestät häät perjantaina, sunnuntaina tai jopa arkipäivänä. Ilmoittakaa vieraille ajoissa hääpäivästä, jotta he ehtivät ottaa sen vapaaksi töistä.

3. Karsikaa vieraslistalta ylimääräiset pois. Häiden suurin menoerä on vieraat, joten pienet ja intiimit häät tulevat huomattavasti halvemmaksi kuin valtavat sukujuhlat.

4. Miettikää juhlapaikan sijaintia. Erityisesti kaupunkien keskustassa sijaitsevat juhlapaikat tulevat kalliiksi. Olisiko teidän mahdollista järjestää tunnelmalliset häät maaseudulla?

5. Häissä ei ole pakko tarjota kolmen ruokalajin illallista. Voitte tarjoilla pelkät kakkukahvitkin.

6. Eikä ole myöskään pakko tarjota rajattomasti alkoholia. Monet parit päätyvät siihen, että häissä ei tarjoilla alkoholia ollenkaan tai että hääpari tarjoaa ainoastaan alkumaljan ja ruokajuomat.

7. Ostakaa koristeet Kiinasta tai kirpputorilta. Koristeluihin voi helposti mennä isokin tukku rahaa. Kukkakaupasta ostetut kukat ovat kalliita eikä niitä voi myydä häiden jälkeen enää eteenpäin. Käykää katsomassa AliExpressin valikoima edullisista hääkoristeista.

8. Bändi on suuri menoerä. Löytyykö ystäväpiiristänne musikaalisia ihmisiä? DJ on yleensä myös edullisempi vaihtoehto bändille.

9. Osta hääpuku syksyllä. Jos olet hääsuunnitteluissa ajoissa liikkeellä, voit tehdä alennusmyynneistä huippulöytöjä. Morsiamet säästävät myös ostamalla valkoisen mekon, joka ei ole suunniteltu alun perin hääpuvuksi tai tilaamalla puvun esimerkiksi Kiinasta.

10. Koristelkaa tavallinen auto hääautoksi. Hääauton ei tarvitse olla limusiini tai Rolls Royce.

11. Häämatkan ei tarvitse olla kaukomatka. Läheltäkin löytyy romanttisia kohteita, joissa viettää ihana häämatka.

12. Lähettäkää kutsut sähköpostitse tai soittakaa vieraille. Perustakaa nettisivut häitä varten, jonne saatte laitettua vieraille tärkeät tiedot.

13. Hääkakun voi myös leipoa itse. Jos ette osaa itse leipoa, lähipiiristänne saattaa löytyä joku, joka mielellään leipoisi teille hääkakun häälahjaksi.

14. Pyytäkää ystävä tai sukulainen ottamaan kuvia tai palkatkaa ammattikuvaaja vain osaksi päivää.

15. Myykää häiden jälkeen häitä varten ostamanne tavarat. Häämekon ja -koristeet voi myydä eteenpäin kirpputorilla.

 

Kiinnostavia kauppoja häitä järjestäville, joista kerätä bonukset:

AliExpress 2-4 % bonusta
LightInTheBox 6,5 % bonusta
SmartPhoto 10 % bonusta
Offerilla 5 % bonusta
Let’s Deal 6 % bonusta

Häämatkaa järjestäville kiinnostavia matka- ja hotellivarauspalveluja:

Hotels.com 4-5 % bonusta
Booking.com 4 % bonusta
ebookers.com 0,7-4,5 % bonusta
Hotels Combined 4,5 % bonusta
TravelBird 4 % bonusta
Expedia 0,5-5 % bonusta
Apollomatkat 0,5 % bonusta

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös