Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

App Storen parhaat koodauspelit lapsille

Joka puolella maailmaa lapset ottavat koodaamisen ensiaskeleita jo nuorella iällä. Suomessa koodaaminen otettiin osaksi opetussuunnitelmaa viime vuonna. Lapsille ohjelmoinnin perusteiden ymmärtäminen on jo osa yleissivistystä ja sen merkitys tulee vain kasvamaan.

Lapsi oppii koodaamista koulussa, mutta sen tueksi hän voi oppia koodauksen alkeita kotona omalla puhelimella, tietokoneella tai iPadillä.  Listasimme 10 peliä, joiden avulla lapset voivat tutustua koodauksen maailmaan. Pelit ovat suurimmaksi osaksi englanniksi, joten pelaa lapsen kanssa yhdessä ja saatat itsekin oppia jotain uutta. Lataa pelejä tai muita sovelluksia App Storesta ja saat 3,5% bonuksen!

  1. Hopscotch

Minkä ikäisille: 9-11
Sovellusalusta: iOS
Kielet: Englanti
Hinta: Ilmainen, mutta lisäosat ovat maksullisia

Hopscotch on koodauspeli, joka antaa käyttäjän suunnitella omia yksinkertaisia pelejä. Hopscotchia käytetään jo kouluissa opettamaan lapsille koodaamisen logiikkaa ja alkeita. Peli on suunniteltu 9-11-vuotiaille, mutta pelistä nauttivat myös nuoremmat ja vanhemmat lapset.

 

  1. Daisy the Dinosaur

Minkä ikäisille: 6-8
Sovellusalusta: iOS
Kielet: Englanti
Hinta: Ilmainen

Hopscotchin peli Daisy the Dinosaur on nuoremmille pelaajille tarkoitettu koodauspeli. Pelissä yritetään saada Daisy tanssimaan, selviytymään erilaisista tehtävistä ja lopulta on mahdollista suunnitella myös oma minipeli.

 

  1. Lightbot & Lightbot Jr.

Minkä ikäisille: Junioripeli 4-8, vanhemmille lapsille 9+.
Kielet: Paljon eri kieliä, mukaan lukien suomi ja ruotsi
Sovellusalusta: iOS, Android
Hinta: 3,49€

Ei ole koskaan liian aikaista aloittaa koodaaminen. Lightbot Jr. on helpompi versio Lightbotista. Pelin idea on ohjata robottia läpi erilaisia sokkeloista ja sytyttää valoja päälle. Sokkelot ja komennot muuttuvat vaikeammiksi mitä pidemmälle pelissä pääsee.

 

  1. CodeSpark Academy with The Foos

Minkä ikäisille: 6-8
Sovellusalusta: iOS, Android
Kielet: Englanti
Hinta: 7 päivän ilmainen kokeiluversio, jonka jälkeen maksaa 6,99€/kk.

Palkittu yhdysvaltalainen koodauspeli, jossa ei ole kirjoitettua kieltä. Lapset, jotka eivät osaa lukea, voivat pelata peliä helposti. Peli opettaa lapsille koodauksen alkeet pelien, pulmien ja hauskojen tehtävien kautta.

 

  1. Robozzle

Minkä ikäisille: 6+
Sovellusalusta: Nettiselain, iOS, Android, Lumia
Kielet: Englanti
Hinta: Ilmainen, mutta lisäosat maksavat

Rakenna omia labyrintteja, joita kanssapelaajat voivat pelata. Kun olet läpäissyt labyrintin, arvioi sen haastavuus ja luovuus, jotta muutkin pelaajat löytävät hyviä sokkeloita.

 

  1. Minecraft: Pocket Edition

Minkä ikäisille: 9+
Sovellusalusta: iOS, Android
Kielet: Englanti
Hinta: 7,99€

Minecraftin taskuversio on lähes samanlainen kuin tietokoneella pelattava peli. Pelissä pelaajan on mahdollista luoda erilaisia rakennelmia kuutioiden avulla kolmiuloitteisessa maailmassa. Peli ei ole ainoastaan lapsille suunnattu vaan sitä pelaavat mielellään myös aikuiset. Minecraftin tietokoneversio on maailman myydyin tietokonepeli.

 

  1. Code Karts – Pre-coding in preschool

Minkä ikäisille: Alle 5-vuotiaille
Sovellusalusta: iOS, Android
Kielet: Englanti
Hinta: Ensimmäiset kymmenen tasoa ovat ilmaisia.

Code Karts tutustuttaa lapset koodaamiseen kilparadan muodossa. Painamalla eri koodin komentoja ajat auton maaliviivalle.

 

  1. Infinite Arcade by Tinybop

Minkä ikäisille: 6-8
Sovellusalusta: iOS, Android
Kielet: Paljon eri kieliä, mukaan lukien suomi ja ruotsi
Hinta: 3,49€

Kehitä omia pelejä, hahmoja peleihin ja jaa niitä ystävillesi kanssa. Voit myös luoda pelille tarinaa lisäämällä puhekuplia ja ääniä peleihin. Vain mielikuvitus on rajana!

 

  1. Scratch Jr.

Minkä ikäisille: 5-7
Sovellusalusta: iOS
Kielet: Englanti
Hinta: Ilmainen

Scratchissä lapset oppivat ohjelmoimaan interaktiivisia tarinoita ja pelejä helpoilla koodipalikoilla. Yhdistämällä koodipalat yhteen lapset voivat liikuttaa, tanssittaa ja laulattaa hahmoja. Pelissä lapset myös oppivat kieltä (englantia) ja matikkaa.

 

  1. Code Kingdom: Treasure

Minkä ikäisille: 6-8
Sovellusalusta: iOS, Android
Kielet: Englanti
Hinta: Ensimmäiset 10 tasoa ilmaisia, sen jälkeen maksaa.

Code of Kingdom opettaa pienille lapsille koodaamisen logiikkaa. Pelissä ohjataan hahmoa aarteen luokse ja tasot vaikeutuvat mitä pidemmälle pelissä pääsee.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös