Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Auton vuokraaminen lomamatkalla? Muista nämä, niin voit autoilla huolettomasti!


Oletko lähdössä kesällä road tripille, mutta auto on vielä vuokraamatta? Monet vuokraavat auton vasta saavuttuaan lomakohteeseen, mutta välttyäksesi turhilta ongelmilta, Autoliitto neuvoo vuokraamaan auton jo ennen matkaa. Kun vuokraat auton suomenkieliseltä verkkosivustolta, pystyt rauhassa tutustumaan tärkeisiin vuokraehtoihin omalla äidinkielelläsi.

Lue alta Bonuswayn opas auton vuokraamiseen ja vietä rento loma autoillen!

 Kuljettajalla on oltava:

 1. Luottokortti. Käteinen ja pankkikortti eivät kelpaa maksuvälineinä. Luottokorttia tarvitaan turvatakuuta varten. Se kattaa ylimääräiset kulut, tankkauskulut sekä vakuutuksen omavastuun määrän. Turvatakuu vapautetaan, kun palautat auton samassa kunnossa kuin se oli noudattaessa.
 2. Tarpeeksi ikää. Alaikäraja vaihtelee 19-25 vuoden välillä. Yläikäraja liikkuu 70 vuoden kieppeillä.
 3. Tarpeeksi ajokokemusta. Ajokortin on täytynyt olla voimassa vähintään vuoden. Kalliimmissa autoissa voidaan vaatia enemmän ajokokemusta.
 4. EU:n ulkopuolella vaaditaan yleensä kansainvälinen ajokortti.
 5. Passi tai henkilöllisyystodistus

Jos auto noudetaan lentokentältä, muista ilmoittaa vuokraamolle lennon tiedot. Muuten vuokraamo ei ole vastuussa siitä, jos autoa ei ole saatavilla lennon myöhästymisen takia.

Kiinnitä auton vuokrasopimuksessa erityistä huomiota näihin kohtiin:

Neljä polttoainekäytäntöä:

 1. Full/Full: Auto luovutetaan täydellä tankilla sinulle ja sinun tulee myös palauttaa se täydellä tankilla vuokraamolle.
 2. Full/Empty A: Voit paikan päällä valita haluatko palauttaa auton tyhjällä vai täydellä tankilla.
 3. Full/Empty B: Auto palautetaan tyhjällä tankilla.
 4. Half/Half: Auton palauttaessa tankissa on oltava saman verran polttoainetta kuin siinä oli noudattaessa.

Vakuutukset:

Suurien vuokraamojen autoissa on yleensä liikennevakuutus, CDW (Collision Damage Waiver) kolariturva sekä LDW (Loss Damage Waiver) varkausvakuutus. Muista kiinnittää huomiota omavastuun suuruuteen. Liikenneonnettumuuden sattuessa voi omavastuu olla tuhansia euroja. Kun noudat auton, voit ostaa Super-CDW lisävakuutuksen, joka alentaa omavastuun määrää tai poistaa sen kokonaan. Kattavin vakuutus ilman omavastuuta on turvallisin tapa vuokrata auto ulkomailla.

Auton luovutushetkellä kannattaa varmuuden vuoksi ottaa autosta valokuvia välttyäksesi epäselvyyksistä. Varmista, että auton puutteet ja viat merkitään vuokrasopimuslomakkeisiin. Et halua joutua maksamaan turhaan auton korjauskustannuksista.

Varmista, että matkustajavakuutuksesi on voimassa. Kaikkien maiden liikennevakuutus ei korvaa sinulle aiheutuneita henkilövahinkoja. Erityisesti itse aiheutetussa liikenneonnettomuudessa, omavastuu voi nousta tuhansiin euroihin.

Piilokustannukset:

 1. Selvitä maksut ajokilometrien ylittämisestä sekä toimitusmaksuista. Auton tilaaminen lentokentälle tulee usein kalliimmaksi kuin sen tilaaminen keskustaan.
 2. Muista pyytää lupaa vuokraamolta, jos menet autolla rajan yli. Rajanylityksestä voi joutua maksamaan lisämaksun tai se saatetaan kieltää kokonaan. Se riippuu maista, joissa aiot käydä.
 3. Lisäkuljettajasta veloitetaan erikseen maksu ja hänen on oltava läsnä auton luovutushetkellä. Häneen pätevät samat säännöt kuin pääkuljettajaan.
 4. Tarkista, onko arvonlisävero sisällytetty vuokrahintaan.

 

Vuokraa auto turvallisesti jo ennen lomaa, niin saat nauttia ihanasta ja ansaitusta lomasta ilman huolen häivää. Muista kerätä bonukset auton vuokraamisesta!


Rentalcars.com
(4 % bonusta)
Vuokra-autoja yli 180 eri maassa ja Rentalcars on yksi suosituimmista ja maailman suurimmista auton välittäjistä. Valikoimasta löydät mm. Hertzin, Avisin, Europcarin ja Alamon.

Auto Europe
(3 % bonusta)
Vuokra-autoja yli 150 eri maassa ja Auto Europe on myös yksi maailman johtavista auton välittäjistä. Valikoimasta löydät Hertzin, Avisin, Sixtin ja Budgetin.

Travellink
(4,50 euroa bonusta per varaus)
800 vuokraamoa yli 49 000 kohteessa. Travellink tarjoaa tunnettuja vuokraamoja kuten Hertzin, Avisin, Europcarin ja Alamon.

Ebookers
(2,5 % bonusta)
Yksi Euroopan johtavista online-matkatoimistoista välittää myös vuokra-autoja. Valikoimasta löydät kaikki suuret vuokraamot kuten Hertzin, Avisin ja Europcarin.

Expedia (3 % bonusta)
Lupaa löytävänsä autonvuokrausratkaisun matkustitpa minne tahansa päin maailmaa. Valikoimasta löydät kaikki suuret vuokraamot kuten Hertzin, Avisin ja Sixtin.

Kommentit (1)

jarmo.puolakka@gmail.com
17.10.2017 09:41

Kun etsitte autoa lomalle, tarkistakaa tankkausehdot. Ruksikaa aina haussanne koht täysi-täysi. Tällä vältytte pikkufirmojen bensa maksatushuijauksilta.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös