Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Baby Shower – ideoita täydellisten kutsujen järjestämiseen!

Ystäväsi on jäämässä ensimmäistä kertaa äitiyslomalle ja odotatte kaikki innolla uutta vauvaa. Järjestäkää hänelle Baby Showerit, eli vauvakutsut juhlistamaan äidiksi tuloa ja uutta elämänvaihetta.

Baby Showeriin voi kutsua ystävien lisäksi odottavan äidin siskot, äiti ja isoäitikin, mutta yleensä vauvan isää ja hänen ystäviään ei kutsuta juhliin. Isän ystävät järjestävät hänelle erilliset varpajaiset isäksi tulon kunniaksi.

Ohjelma

Järjestäkää vauvakutsuille erilaisia hauskoja ohjelmanumeroita.

 1. Ostakaa 5-8 eri makuista vauvanruokapurkkia ja repikää niistä etiketit. Antakaa odottavan äidin yrittää arvata eri makuja ja katsokaa, kuinka monta hän saa oikein.
 2. Tuokaa juhliin muutama nukke ja kilpailkaa keskenänne siitä, kuinka nopeasti saatte vaihdettua nukelle vaipan. Kilpailun voi myös suorittaa silmät sidottuna!
 3. Kirjoittakaa kalenteriin arvauksenne siitä, minä päivänä lapsi syntyy. Voitte kirjoittaa alle myös arvauksenne sukupuolesta, pituudesta ja painosta. Lähimmäs oikein arvanneelle voitte myöhemmin antaa palkinnon.
 4. Ottakaa juhliin mukaan mittanauha ja arvailkaa, mikä odottavan äidin mahanympärysmitta on. Voitte myös ottaa lankarullan, josta jokainen leikkaa palan lankaa, jonka uskoo menevän mahan ympäri. Lähimmäs oikein arvannut saa palkinnon.
 5. Tuokaa vanhoja vauvakuvianne ja arvuutelkaa, kuka kukin on.
 6. Soittakaa lastenlauluja ja ottakaa kisa, kuka arvaa nopeiten, mitä laulua soitetaan.

Vauvakutsuilla ei ole kuitenkaan pakko olla muuta ohjelmaa kuin rentoa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Vauvakutsut usein järjestetään odottavan äidin luona, mutta voitte yhtä hyvin järjestää ne kahvilassa tai ravintolassa. Porukalla on hauskaa katsoa joku vauva-aiheinen elokuva. Suosittelemme Cameron Diazin ja Jennifer Lopezin tähdittämää romanttista komediaa vuodelta 2012 “Mitä odotat kun odotat”.

Ruoka

Sopikaa ystävienne kanssa, että jokainen tuo juhliin jotain syötävää ja juotavaa. Yksi on vastuussa salaatista, toinen piirakasta, kolmas kakusta ja neljäs juotavista. Ottakaa huomioon elintarvikkeet, joita raskausaikana ei saa syödä. Kofeiinia ja kalaruokia kannattaa välttää sekä pastöroidusta maidosta valmistettuja juustoja.

Yllä olevassa kuvassa on erittäin kekseliäästi leikattu melonista rattaiden muotoinen ja täytetty hedelmillä ja marjoilla. Tuokaa myös kivoja koristeita kuten ilmapalloja, viirinauhoja, serpentiiniä, kauniit lautasliinat ja värikkäitä pillejä. Vauvakutsut on kiva järjestää yllätyksenä. Koristelkaa tila kauniiksi ja osoittakaa ystävällenne, kuinka rakas hän on teille. Vauvan syntyminen on iso elämänmuutos, johon hän tulee tarvitsemaan kaikkien ystäviensä tukea.

Vauvakutsut ovat juhlat, jonne alkoholi ei sovi. Voitte kuitenkin luoda juhlatunnelmaa tarjoilemalla herkullisia mocktaileja, alkoholittomia drinkkejä. Voitte ostaa myös alkoholitonta skumppaa, jolla kilistellä tulevan äidin kunniaksi.

Lahjaideat

Vauvakutsuihin kuuluvat myös lahjat. Juhlat järjestetään odottavan äidin kunniaksi ja häntä halutaan hemmotella, mutta voit myös ostaa lahjan tulevaa vauvaa varten. Offerillalta löytyy useita hyviä diilejä tulevan äidin hemmotteluun. Äitiysvaatteita ja vauvan vaatteita sekä tarvikkeita löytyvät laajat valikoimat Babyshop.comista, Pinkorblue.fistä ja Lekmeristä. Kerää myös bonukset kirjaostoksista Suomalaisesta kirjakaupasta ja Adlibriksesta

 1. Lahjakortti kylpylähoitoon
 2. Lahjakortti kosmentologille
 3. Lahjakortti kampaajalle
 4. Hieronta
 5. Äitiysvaatteita
 6. Vauvan vaatteita
 7. Vauvan hupullinen pyyhe
 8. Lahjakortti lastentarvikeliikkeeseen
 9. Imetystyyny
 10. Vaippakakku
 11. Lelu vauvalle
 12. Kantoreppu tai kantoliina
 13. Äidille ja vauvalle ihonhoitotuotteita
 14. Lahjakortti palvelukselle
 15. Vauvalle vuodevaatteet
 16. Kirja äidille tai vauvalle

Oletko sinä järjestänyt tai järjestettiinkö sinulle ihanat vauvakutsut? Kerro meille omia ideoitasi onnistuneiden Baby Showereiden järjestämiseen. 🙂

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös