Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Kiinalainen uusivuosi – varaudu pakettien pitkiin toimitusaikoihin!

Kiinalaista uutta vuotta vietetään tänä vuonna 15.2.-21.2.2018. Perjantaina 16.2. alkaa koiran vuosi ja jos kiinalaiseen astrologiaan on uskomista, se merkitsee sitä, että vuodesta 2018 tulee edellistä vuotta tasapainoisempi, rauhallisempi ja turvallisempi. Koiran vuosi oli viimeksi 12 vuotta sitten vuonna 2006.

Miten kiinalainen uusivuosi vaikuttaa meidän elämäämme? Jos olet kova shoppailemaan kiinalaisissa verkkokaupoista, kuten AliExpressistä, Banggoodista ja LightInTheBoxista, joudut helmi- ja maaliskuussa todennäköisesti odottamaan paketteja tavallista kauemmin. Kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi sadat miljoonat ihmiset ottavat jopa useamman viikon lomaa voidakseen viettää aikaa suvun ja perheen kesken. Tämä merkitsee sitä, että tehtaat ja kaupat sulkeutuvat useaksi päiväksi.

Pitkän loman jälkeen Kiinan posti ruuhkautuu ja tilausruuhkien selvittämiseen menee aikaa. Paketteja voi joutua odottamaan yli kuusikin viikkoa. Ostosten tekemistä ei kannata kuitenkaan pistää tauolle pelkkien pitkien toimitusaikojen vuoksi. Banggoodilta löytyy uuden vuoden aikoihin hyviä tarjouksia muun muassa elektroniikasta ja RC-leluista. Kiinalainen uusi vuosi on suuri ostosjuhla Kiinassa ja kärsivällisyys lopulta palkitaan.

Lopuksi pientä hauskaa faktaa Kiinan lahjakulttuurista.

Mitä lahjoja kiinalaiselle ei kannata ostaa uutena vuotena

Kuolemaa tai hautajaisia symboloivia tuotteita: leikkokukat, nenäliinat, mustia tai valkoisia tavaroita, kelloja tai mitään, mikä liittyy numeroon neljä. Kiinaksi sana neljä kuulostaa samalta kuin sana kuolemalle.
Peilejä: niiden uskotaan vetävän puoleensa kummituksia
Teräviä tavaroita: terävät lahjat viestivät siitä, että haluat katkaista välit lahjansaajan kanssa.
Päärynöitä: sana päärynä kuulostaa kiinaksi samalta kuin sana hyvästeille.
Kenkiä: sana kenkä kuulostaa kiinaksi samalta kuin sana pirullinen.

Kommentit (2)

astrid
24.03.2018 14:14

Eikö wishistä saa bonusta

Vastaa
  Toimitus
  25.03.2018 16:27

  Hei Astrid,

  kiitos kommentistasi.

  Ikävä kyllä Wish ei ole tällä hetkellä mukana Bonuswayssa. Otamme kauppatoiveet kuitenkin mielellämme vastaan! 🙂

  T. Tanja

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös