Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Maksutavat netissä – Visa Electron, PayPal ja luottokortit


Kun teet ostoksia kivijalkakaupassa, sinulla on muutamia maksuvaihtoehtoja: kortti, käteinen ja erilaiset rahoitusvaihtoehdot. Nettiostoksia tehdessä huomaat, että vaihtoehtoja onkin enemmän. Olemme selvittäneet yleisimpiä maksutapoja, niiden turvallisuutta, etuja sekä haittoja.

Kotimaisissa verkkokaupoissa suosituimpia maksutapoja on maksaa ostos suoraan verkkopankista tai erilaisten maksukorttien avulla. Jos teet tilausta ulkomailta, et voi maksaa suoraan verkkopankista. Sinulla on yleensä vaihtoehtona maksukortit ja PayPal.

Visa Electron

Jos et omista luottokorttia, voit maksaa nettiostoksesi Visa Electronin avulla. Monet verkkokaupat hyväksyvät Visa Electronin, aivan kuten luottokortinkin. Jos nettikaupan maksuvaihtoehdoissa ei ole suoraan Visa Electronia, valitse Visa ja syötä Visa Electron -korttisi tiedot.

Hyödyt

 • Helppo maksutapa henkilölle, joka ei omista luottokorttia
 • Maksat vain sen ostoksen, johon tilisi saldo riittää

Haitat

 • Kaikki verkkokaupat eivät hyväksy Visa Electronia
 • Et voi tehdä ostosta velaksi, vaikka tilanne niin vaatisi

Turvallisuus
Visa Electron on yhdistetty yleensä käyttötiliisi, joten ostoksia voi tehdä vain sen tilin saldosta. Tämä on hyvä seikka, jos korttitietosi päätyy vääriin käsiin. Varkaat eivät näin välttämättä saa suurta tuhoa aikaan, kun et pidä kaikkia rahojasi käyttötililläsi. Voit myös asettaa käteviä käyttörajoja, jolloin ostoksia ei voi tehdä rajattomasti.

Turvallisuuden parantamiseksi: poista aina korttisi tiedot verkkokaupasta ostoksen jälkeen, mikäli ne on tallennettu verkkokauppaan. Voit myös säätää verkkopankistasi kortin käyttöalueita. Hyvä tapa on sallia ulkomaanmaksut vain silloin, kuin niitä itse tarvitset. Lisätietoa Visa Electronin käyttöalueiden säädöstä löydät täältä.

Luottokortit

Luottokortti on maailmanlaajuisesti yleisin maksutapa nettiostoksissa. Lähestulkoon jokainen verkkokauppa hyväksyy luottokorttimaksut, joten voit tehdä ostoksia juuri siellä missä tahdot. Luottokortilla maksaessa, luottokorttiyhtiö tulee apuun, jos et esimerkiksi saa tuotetta tai se on rikki jo tullessaan.

Hyödyt

 • Käyttäminen on helppoa
 • Sinulla on luottokorttiyhtiön tarjoama lisäturva ostoksellesi
 • Lähes kaikki verkkokaupat hyväksyvät luottokorttimaksun

Haitat

 • Luottokorttitietojen päätyminen vääriin käsiin
 • Mahdollisuus tehdä ostoksia helposti yli varojen
 • Mahdolliset korkokulut ja muut kustannukset

Turvallisuus

Luottokortti on turvallinen maksutapa, kunhan teet ostoksia luotettavissa verkkokaupoissa ja olet varuillasi erilaisten huijausten varalta. Luottokorttiyhtiöt myös antavat lisäturvaa ostoksillesi, joka on hyvä pitää mielessä tehdessä arvokkaampia hankintoja. Löydät turvallisuusvinkkejä ja lisätietoa luottokortilla maksamisesta netissä täältä.

PayPal

PayPal on näppärä maksutapa, joka sijoittuu Visa Electronin ja luottokortin välimaastoon. Voit liittää maksukorttisi PayPaliin, jolloin maksu veloitetaan kortiltasi. Jos et kuitenkaan halua liittää korttia palveluun, voit siirtää rahaa valmiiksi PayPaliin ja tehdä ostoksia PayPalin saldosta. PayPalin hyötyihin voidaan laskea se, että sinun ei tarvitse antaa kaupalle korttitietojasi. Se tuo lisäturvaa nettiostokseen, koska korttitietosi eivät ole tallennettuna verkkokauppaan.

Hyödyt

 • Ostoksen maksaminen on yksinkertaista
 • Sinulla on PayPalin tarjoama lisäturva ostoksellesi
 • Monet verkkokaupat hyväksyvät PayPal-maksun

Haitat

 • Väärinkäytösten mahdollisuus
 • Käyttöönotto vaatii hieman vaivaa

Turvallisuus

PayPalia on syytä kohdella kuten verkkopankkiasi, jotta se on turvallinen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi vahvan salasanan käyttöä ja huolellisuutta kirjautumistietojen säilyttämisen ja jakamisen suhteen. Älä syötä PayPal-tietojasi epäilyttäviin verkkokauppoihin, äläkä lähetä niitä sähköpostissa kenellekkään. Varo myöskin sähköpostissa leviäviä huijauslinkkejä. PayPalissa on myös kätevä ostajanturva, joka on tukenasi 180 päivää oston jälkeen. Voit lukea lisää PayPal maksuista ja kaksivaiheisen kirjautumisen aktivoinnista täältä.

Yhteenveto

Minkä tahansa maksutavan valitsetkin verkko-ostokseesi, käytä maalaisjärkeä ja pidä mielessäsi turvallisuusseikat. Jos kohdallesi sattuu ongelmia, muista aina viipymättä kääntyä verkkokaupan ja käyttämäsi maksutavan puoleen. Toivotamme hauskoja ja turvallisia hetkiä nettiostoksiisi!

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös