Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Mitä pakkaan mukaan lomalle?

Oletko menossa matkoille ja pakkaaminen ahdistaa? Aloita pakkaaminen hyvissä ajoin ennen reissua varmistaaksesi, että kaikki välttämättömät tavarat tulevat matkalle mukaan. Säästät lomallasi rahaa, jos et joudu ostamaan uusiksi kaikkia unohtamiasi tavaroita. Katso, mitä kannattaa ottaa mukaan matkalle:

Tärkeimmät tavarat matkalle:

  1. Passi/muu henkilöllisyystodistus
    Sisärajattomalla Schengen-alueella Euroopan kansalaisten ei tarvitse näyttää passia tai henkilöllisyystodista, mutta se on kuitenki hyvä pitää mukana, jos viranomaiset sattuvat tarkistamaan tietojasi jossain tilanteessa. Passi on välttämätön matkustaessasi Euroopan alueen ulkopuolelle.
  2. Matkustusasiakirjat
    Laita matkustusasiakirjat ja muut asiakirjat hyvään paikkaan esimerkiksi käsimatkatavaroihin tai laukkuun, jotta löydät ne tarvittaessa. Kannattaa ottaa tärkeistä asiakirjoista kopio ja lähettää ne sähköpostiisi siltä varalta, jos ne katoavat matkan aikana.
  3. Puhelin ja laturi
    Oma puhelin ja siihen tarvittava laturi ovat tärkeitä. Puhelinta voi hyödyntää myös navigointiin. Google Mapsin avulla löydät helposti kaikki kiinnostavat nähtävyydet. Adapterin kannattaa ottaa mukaan, sillä latauspistokkeet vaihtelevat eri maissa.
  4. Vaihtovaatteet
    Jos olet menossa pitkäksi aikaa reissuun, muista ottaa tarpeeksi vaihtovaatteita mukaan. Huomioi kohteen kelit: onko kohteessa kuuma vai kylmä, ja tarvitseeko sinne sadevarusteita? Jos jokin vaatekappale puuttuu, voit kohteesta ostaa aina lisää.
  5. Tärkeät lääkkeet
    Pidä huoli, että sinulla on mahdolliset reseptilääkkeet mukana. Myös särkylääkettä ja laastareita voi tarvittaessa ottaa mukaan.
  6. Käteinen ja pankkikortit
    Ota mukaan käteistä, pankki- ja luottokortit. Nämä kaikki kannattaa hajauttaa eri paikkoihin. Jos lompakko katoaa, varalta löytyy aina rahaa.

 

Lisäksi mukaan:

  1. Aurinkorasva
    Aurinkorasvaa kannattaa ottaa mukaan, kun matkustat aurinkoiseen kohteeseen. Näin sinun ei tarvitse kiireellä etsiä kohteen kaupoista aurinkorasvoja. Lomakohteissa aurinkorasvojen hinta voi olla kalliimpaa.
  2. Akkupankki
    Pidä huolta, että sinulla on tarpeeksi virtaa puhelimessasi.  Jos olet paljonkin ulkosalla tai teet patikointireissuja, kannattaa akkupankki ottaa varuiksi.
  3. Hygieniatuotteet
    Hotelleista saa yleensä perus saippuat ja shampoot. Jos tarvitset erityisiä tuotteita, kannattaa ottaa omat shampoot mukaan. Mukaan kannattaa ottaa myös oma deodorantti, hammasharja ja -tahna, muuten joudut etsimään uudet kaupoista.  Miesten kannattaa ottaa mukaan parranajokone ja partavaahto.
  4. Kauneustuotteet
    Tärkeimmät meikki-ja ihonhoitotuotteet kannattaa pakata mukaan.
  5. Korvatuplat
    Kärsitkö korvakivuista lentokoneessa? Lentokoneessa ilmanpaine voi satuttaa korviasi tai se tuntuu epämiellyttävältä. Korvatulpat helpottavat hieman tätä ongelmaa.
  6. Niskatyyny
    Pitkille lentomatkoille kannattaa ottaa niskatyyny, jos haluat nukkua lentokoneessa paremmin.
  7. Lenkkarit tai toiset vaihtokengät
    Toiset kenkäparit kannattaa ottaa mukaan, esimerkiksi lenkkeilyyn tai patikointiin.
  8. Pyykinpesuaine
    Lomalla tulee paljon pikkupyykkiä. Kannattaa ottaa mukaan pyykinpesuainetta, jolla voit pestä käsipyykkiä tarvittaessa.
  9. Kamera
    Ikuista lomamuistot kameralla, GoProlla tai vaikka kännykällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös