Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Miten Cyber Monday ja Black Friday eroavat toisistaan?

Mikä on Cyber Mondayn merkitys kaiken Black Friday -huuman päätteeksi? Onko se muutakin kuin Black Friday -kampanjan viimeinen päivä? 

Cyber Monday syntyi Yhdysvalloissa vuonna 2005 verkkokauppojen vastineeksi kivijalkakauppojen myyntijuhlalle Black Fridaylle. Maananantaina ihmisten palattua töihin pitkän viikonlopun jälkeen, shoppailua pystyi jatkamaan kyberavaruudessa eli netissä.

Cyber Monday on puhtaasti verkkokauppojen alennusmyyntipäivä. Kivijalkakaupat eivät ole omaksuneet Cyber Mondayta samalla tavalla kuin verkkokaupat ovat Black Fridayn. Nykyään verkkokauppojen alennusmyynnit alkavat jo reilusti ennen Cyber Mondayta. 

Cyber Mondaylla on omia erityispiirteitä. Cyber Monday tunnetaan salamatarjouksista, jotka ovat voimassa vain rajallisen tuntimäärän. Black Friday -tarjouksista monet jatkuvat viikonlopun yli, mutta Cyber Mondayna julkaistut tarjoukset perinteisesti eivät jatku enää maanantain jälkeen.

Merkkivaatteista, kengistä, kosmetiikasta, matkoista ja keittiön tarvikkeista löytyy Cyber Mondayna perinteisesti hyviä tarjouksia. Black Fridayna valikoima tarjouksista on yleensä laajempi, mutta Cyber Mondayna tarjoukset ovat usein paremmat. Jos Black Fridayna tuotteet eivät ole menneet kaupaksi, niistä annetaan maanantaina vieläkin parempi alennusprosentti.

Black Friday ja Cyber Monday levisivät Suomeen nimenomaan verkkokauppojen kautta. Monille suomalaisille Cyber Monday on jäänyt kokonaan Black Fridayn varjoon ja vähän epäselväksi konseptiksi. Viime vuonna suomalaiset ostivat Bonuswayn kautta Black Fridayna 2,5 kertaa enemmän kuin Cyber Mondayna. Cyber Mondayta ei kannata kuitenkaan sivuuttaa – Yhdysvalloissa se oli viime vuoden suurin verkkomyyntipäivä 3,45 miljardin dollarin myynnillä!

Tsekkaa Cyber Mondayn tarjouksia Bonuswayn sivuilta täältä!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös