Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Näin ostat turvallisesti kiinalaisesta AliExpressistä – 5 vinkkiä!

Ostaminen kiinalaisesta verkkokauppajätistä AliExpressistä houkuttelee, mutta pelko huijatuksi tulemisesta saa epäröimään. Varovainen pitää olla, mutta ostoksia on mahdollista tehdä turvallisesti.

Mikä on AliExpress?

AliExpress on Kiinan suurin verkkotavaratalo. Se muistuttaa hyvinkin paljon eBaytä, sillä verkkokauppa ei itse myy tavaraa, vaan toimii kauppa-alustana myyjille ja valmistajille. AliExpress kuitenkin vastaa maksuliikenteestä ja huolehtii ostajan oikeuksista.

AliExpress on suunnattu ensisijaisesti kansainvälisille asiakkaille. Se antaa pienille kiinalaisille yrityksille mahdollisuuden tehdä kansainvälistä kauppaa. AliExpressistä löytyy miljoonia erilaisia tuotteita.

Miksi tuotteet AliExpressissä ovat niin halpoja?

Yhä useampi suomalainen tilaa tavaroita Kiinasta, koska ne ovat niin edullisia. Edullinen hinta johtuu usein siitä, että tavaroita ostetaan suoraan niiden valmistajilta. Erityisesti elektroniikkaa löytyy AliExpressistä Suomen hintoja huomattavasti halvemmalla, koska tuotteiden valmistusmaa on Kiina.

Jäljennökset ovat toinen syy sille, miksi tuotteet ovat halpoja. Kiina on tunnettu halpojen kopioiden tuottamisesta ja piraatteja löytyy myös paljon AliExpressistä. On siis tärkeää osata erottaa halpa kopio oikeasta tuotteesta.

5 vinkkiä turvalliseen ostamiseen

1. Hälytyskellojen tulisi soida, jos hinta on liian alhainen

AliExpressistä löytää satoja myyjiä, jotka myyvät samoja tuotteita. Jos yksi myyjä tarjoaa tuotetta reilusti alihintaan, tuote on luultavasti jäljennös.

2. Tarkista myyjän saama palaute ennen ostamista

Asiakkaiden antama palaute on paras tapa selvittää, onko myyjä luotettava vai ei. Suosi myyjää, joka on saanut paljon hyvää palautetta ja jonka asiakkaat ovat arvioineet neljän tai viiden tähden arvoiseksi.

3. Käytä AliExpressin maksunvälityspalvelua Alipay:ta

AliExpressissä ei ole mahdollista maksaa PayPalillä, vaan sivustolla on käytössä oma palvelu nimeltään Alipay. Kun maksat ostokset Alipay:llä, myyjä saa rahat vasta, kun olet vahvistanut tilauksen saapumisen. Jos tulet huijatuksi, saat näin rahat helposti takaisin AliExpressistä.

4. Tai maksa luottokortilla

Luottokortilla maksaminen on toinen turvallinen tapa maksaa AliExpressissä. Jos syystä tai toisesta ilmenee ongelmia ostoksien kanssa, rahat on mahdollista saada takaisin luottoyhtiön kautta. Luotottaja pidättää maksun verkkokauppiaalta siihen asti, kunnes ongelmatilanne on ratkaistu.

5. Älä lähetä rahaa suoraan myyjän tilille

Älä koskaan lähetä rahaa suoraan myyjälle, koska silloin AliExpress ei ole velvollinen palauttamaan rahojasi, jos ostoksissa ilmenee ongelmia.

Ostajan suoja suojelee huijauksilta

AliExpress huolehtii ostajan oikeuksista, kun tuote on viallinen tai ei saavu perille ollenkaan. Tilauksen jälkeen jokainen asiakas saa 60 päiväksi ostajan suojan (Buyer Protection). Myyjä voi myös halutessaan pidentää tätä aikaa, jos tuotteella on pitkä toimitusaika.

Jos tuote ei saavu tai ei vastaa kuvausta, voit AliExpressin sivujen ”Dispute”-toiminnolla sopia ongelmasta suoraan myyjän kanssa. Jos asiaa ei saa sovittua myyjän kanssa suoraan, voi ongelman viedä AliExpressin ratkaistavaksi. AliExpress on velvollinen palauttamaan rahat takaisin viallisesta tai saapumattomasta tuotteesta.

Bonusway on ilmainen palvelu, jossa käyttäjät jakavat toisilleen tietoa verkon parhaista tarjouksista ja löydöistä. Palvelun avulla keräät myös verkko-ostoksistasi bonusta rahana takaisin.

Mukana on lähes 900 verkkokauppaa mukaan lukien kiinalainen verkkokauppa AliExpress. AliExpressiltä löytyy Suomesta satoja faneja, jotka tilaavat viikoittain uusia tuotteita. Tutustu Bonuswayn sivuilla AliExpressin superfanin Saran kokoelmiin, joihin hän on kerännyt parhaat ostosvinkkinsä!

Liity Bonuswayhin ja löydä verkon parhaat tarjoukset: www.bonusway.fi/liity

 

Kommentit (3)

exalipress
16.05.2018 20:19

Aliexpressin mainosposteista on sitten mahdoton päästä eroon, jos niitä ei halua. Unsubscribe ei toimi. Chat-opas neuvoi, ettei onnistu edes hänen kauttaan. Tilin lopettaminen oli ainoa vaihtoehto.

Vastaa
peeta
20.05.2018 07:25

Bonusway on yhtä tyhjän kanssa,eihän siinä ole mukana kun kourallinen verkkokauppoja.halvemmalla löytää muualta,sitäpaitsi aliexpress on kallis ostospaikka.

Vastaa
KARI EKA
20.05.2018 19:53

Hoo,
näiden tuotteiden saajan on heti ilmoitettava tyytyväisyytensä – siis heti kun paketti on tullut, vaikka ei olisi käyttänyt tavaraa. Noin kahden viikon ajan voit valittaa – sitten ”takuu” on normaalisti mennyt.
Jos saat bonuksena viisi siementä, jotta antaisit heti viisi tähteä, niin lahja ei ole oikea tapa ostaa julkisuutta.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös