Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Näin selätät flunssan – 6 keinoa lyhentää taudin kestoa

Nenä vuotaa, silmiä kirvelee, päätä särkee – taasko iski flunssa? Virustautien hoitoon on hyvin vähän lääkkeitä. Taudin kestoa voi kuitenkin lyhentää.

Flunssan iskiessä tärkeintä on levätä kunnolla ja pysytellä mahdollisimman paljon kotona. Älä levitä tautia työpaikkallasi, sillä flunssa tarttuu aivastelun ja yskimisen välityksellä. Nämä keinot auttavat sinua selättämään flunssan nopeasti.

Syö sinkki- ja C-vitamiinivalmisteita

Flunssan ensioireiden iskiessä, osta sinkki- ja C-vitamiinivalmisteita. Imeskeltävät sinkkitabletit auttavat todistetusti lyhentämään flunssan kestoa. Helsingin yliopiston dosentin Harri Hemilän mukaan runsaan sinkin syöminen heti flunssan ensioireiden jälkeen lyhentää flunssan kestoa jopa kolmanneksella. Päivittäinen sinkin annos tulisi olla 80-92 milligrammaa. lähde

Huolehdi nestetasapainosta

Sairastaessa elimistö kuluttaa enemmän nestevaroja. Nestevajaus voi tehdä oireista pahempia eikä ainakaan edistä terveeksi tulemista. Suolavedellä kurlaaminen helpottaa kurkkukipua ja lieventää tukkoisuutta.

Syö riittävästi

Älä unohda syödä, sillä elimistösi tarvitsee energiaa taistellakseen virusta vastaan.

Huuhtele nenääsi

Huuhtele nenäsi nenäkannulla poistaaksesi bakteerit poskionteloistasi. Flunssasta kehittyy usein poskiontelontulehdus, joka tekee voinnista entistä kurjemman. Huuhtele nenä miedosti suolaisella kehonlämpöisellä vedellä. Höyryhengitys lieventää myös tehokkaasti nenän tukkoisuutta.

Vältä liikuntaa

Vaikka sinua kuinka harmittaisi jättää treenit väliin, jätä ne silti. Kova fyysinen rasitus saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vaarallisia jälkitauteja. Flunssa ei parane nopeasti, jos et lepää kunnolla.

Lepää ja älä mene töihin ennen kuin olet taas terve.

Tätä ei voi painottaa liikaa. Flunssan oireet pitkittyvät yleensä sen takia, että ihmiset eivät malta tai pysty jäämään töistä flunssan ensioireiden iskiessä. On sinulle ja kaikille ympärillä oleville ihmisille parasta, jos pysyttelet kotona.

Tiesitkö, että saat bonusta myös apteekkituotteista? Kerää talteen bonukset seuraavista apteekkituotteita myyvistä liikkeistä:

Yliopistonverkkoapteekki.fi
Apomera.fi
Apteekkituotteet.fi

Onko sinulla omia vinkkejä, joilla olet selättänyt onnistuneesti flunssan?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös