Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Näin voit saada sähkölaskua pienemmäksi

Tuliko taas liian hinnakas sähkölasku? Jos haluat keventää sähkölaskuasi, niin kerromme, kuinka voit jatkossa säästää sähkölaskuissa.

Noin puolet sähkölaskusta koostuu energian hinnasta. Sähkön hinta on kalleinta silloin, kun on tarjontaa on vähemmän kuin kysyntää. Hintaan voi vaikuttaa myös sää, lämpötila, sähkön tuonti- ja vientihinnat, vesivarastot ja polttoaineiden hinnat. Suomi on ilmastoltaan hyvin viileä maa, niin lämpötila vaikuttaa pitkälti hintaan.

Fiksu kuluttaja kilpailuttaa vähintään 2-3 kertaa vuodessa sähkön hintoja eri firmojen välillä. Kilpailuttamalla hintoja säästät helposti kymmeniä ellei satoja euroja. Voit kilpailuttaa nopeasti ja vaivattomasti sähköyhtiöitä esimerkiksi Sähkömittari.fi:n kautta, niin huomaat eroavaisuuksia hinnoissa.

Sähkömittari.fi:n mukaan voit saada halvimman sähkösopimuksen 2000 kWh:n kulutuksella hieman reilu 80 €:lla, kun taas kallein maksaa 140 € vuositasolla. Sähkön hinta vaihtelee myös kausittain, kun sitä ei voida varastoida edullisesti niin kuin öljyä. Monelta suomalaiselta pääsee unohtumaan säännöllinen sähkön kilpailuttaminen ja juuri tämän avulla voit säästää sähkölaskuissa. Sähköyhtiöt tarjoavat myös uusille asiakkailleen erikoisetuja, niin näihin kampanjoihin kannattaa tutustua tarkasti.

Yksi järkevä tapa säästää olisi käyttää edullista markkinahintaista pörssisähköä kesän ajan ja tehdä talvella kiinteähintaisen sähkösopimuksen, jolloin sähkön energia hinta pysyy koko talven samana. 

 

Vaikuta itse sähkön kulutukseen

Pörssisähkösopimus olisi pitkällä tähtäimellä se edullisin vaihtoehto. Pörssisähkössä hinnat määräytyvät pohjoismaisen sähköpörssin hintojen mukaan, joka vaihtelee tunneittain ja sen kysynnän mukaan. Jos teet pörssisähkösopimuksen, voit tällöin itse vaikuttaa koko ajan sähkösi hintaan.

Suurimpia sähkön kuluttajia ovat mm. lämminvesivaraajan lämmittäminen ja lattialämmityksen käyttäminen. Lattialämmitys kannattaa ajastaa yölle, sillä silloin se on kaikista edullisinta. Kun ajastat sähkön kulutuksen edullisiin tunteihin, säästät siinä rahaa ja se on myös ympäristöystävällistä. Edullista sähköä tuotetaan ympäristöystävällisellä tavalla ja kun taas kalliimman sähkön tuotanto aiheuttaa eniten päästöjä.

Jos on sähkölämmitteinen talo, niin asunnon lämpötila vaikuttaa kaikista eniten sähkölaskuun. Säätämällä lämpötilaa maksimissaan 21 asteeseen oleskelutiloihin ja makuuhuoneeseen 18 asteeseen, säästät siinä jo paljon rahaa.

Veden lämmitys kuluttaa paljon sähköä. Kun vähennät esimerkiksi lämpimän veden käytön, säästät siinäkin jo rahaa. Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että asunnossasi ei kannata pitää tavallista hehku- tai halogeenilamppua kuluttamassa liikaa sähköä. Säästät tässäkin sähköä kun korvaat tavalliset lamput nopeasti syttyviin Led-lamppuihin.

Jos päätät lähteä kilpailuttamaan sähköjen hintoja ja tekemään uuden sopimuksen, niin tässä vielä yksi hyödyllinen vinkki: Bonuswayn käyttäjänä keräät sähkön kilpailuttamisesta rahaa takaisin. Jos kilpailutat sähköä esimerkiksi Sähkömittari.fi:n kautta hintoja, saat 5,5 € bonusta. Mikäli tunnus puuttuu, pääset ilmaiseksi liitymään tästä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös