Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Pennun ostajan muistilista – valmistaudu karvaiseen asukkiin!

Onko teille tulossa karvaista perheenlisäystä kesäksi? Lemmikin hankkiminen tuo suuren vastuun ja haluamme varmistaa, että olet valmistautunut kunnolla uuden perheenjäsenen vastaanottamiseen. Valmistaudu koiran tai kissanpennun tuloon Bonuswayn muistilistan avulla, ja nauti pentuajasta – se menee ohi liian nopeasti!

 1. Ruoka

Pennun ruokintaohjeet tulevat yleensä kasvattajalta ja niitä kannattaa noudattaa. Pieni kissan- ja koiranpentu kasvaa täysikasvuiseksi jo alle vuodessa, ja isommat koirarodut alle kahdessa vuodessa. Kiinnitä erityistä huomiota ravintoon. Pennut tarvitsevat tuplasti enemmän kaloreita kuin täysikasvuiset kissat ja koirat.

Säästä rahaa lemmikkisi ruokamenoissasi keräämällä siitä bonusta! Monipuolisen valikoima koiran ja kissanruokaa sekä muita lemmikkitarvikkeita löydät alla olevista verkkokaupoista.

Peten koirantarvike 3% bonusta

Dogs First 2,5 % bonusta

Zooplus 1,5 % bonusta

Koiravaruste.fi 1,5 % bonusta

 

 1. Juoma- ja ruokakuppi

Energinen pentu tarvitsee myös kupit, joista syödä ja juoda. Suosittelemme koirille painavia keraamisia tai teräksisiä kuppeja, joita pentu ei innostuksessaan kaada kumoon. Luppakorville kannattaa hankkia korkeareunainen kulho estämään veden roiskumisen.

Kissa tarvitsee kolme kuppia: yhden vedelle, yhden kuivaruoalle ja yhden tuoreruoalle. Teräksiset ja keraamiset kupit toimivat kissoille parhaiten, sillä muoviset kipot voivat aiheuttaa kisoille allergisia reaktioita.

Zooplussalta löydät niin kisoille kuin koirille kaiken kokoisia ja mallisia kuppeja. Alla näkyvä ruokakuppi on suloinen You to Me -keramiikkakuppi koirille hintaan 11,99€.

 1. Panta/Valjaat

Varmista, että panta on sopivan kokoinen. Liian pieni panta hiertää pennun ihoa ja liian suuri panta tippuu pennun päältä pois. Valjaat on myös vaihtoehto ulkoilutukseen. 

Pennun pannassa on hyvä lukea omistajan nimi, osoite ja puhelinnumero, jos pentu sattuu eksymään. Pannan lisäksi pentuun on mahdollista laittaa mikrosiru, jonka avulla eläinsuojeluviranomaiset pystyvät ottamaan yhteyttä omistajaan.

Peten koiratarvikkeista löydät laajan valikoiman pantoja ja valjaita niin kissoille kuin koirillekin. Hellävarainen pentupanta Feel Puppy  hintaan 12,90€ sopii kaiken rotuisien koiranpentujen ensimmäiseksi pannaksi.

 1. Hihna

Koiraa ei saa ulkoiluttaa vapaana eikä varsinkaan silloin, jos sitä ei ole koulutettu kunnolla. Hihnan avulla pidät pentusi turvassa. Kissalle, pienelle koiralle ja pennulle kannattaa valita kevyt hihna, jota ei ole liian raskasta kantaa. Isommalle koiralle voi myöhemmin hankkia raskaamman hihnan.

 

 1. Peti

Lemmikkisi tarvitsee mukavan pedin, jossa nukkua. Kuljetuskoppa toimii myös hyvin petinä pienille koirille. Pentusi käpertyisi varmasti kaikista mieluiten kainaloosi nukkumaan, mutta muista, että koiranpennut kasvavat nopeasti. Aikuinen koira valtaa sänkysi alta aikayksikön!

Rodusta riippuen kissoilla on eri mieltymykset nukkumapaikan suhteen. Kissojen petivaihtoehtoina ovat majat ja pesät, kiipeilypuut tai lattialla olevat makuualustat.

Kissanpentusi innostuisi varmasti tästä Peten koiratarvikkeista ostettavista Flamingo Smaragd kiipeilypuusta hintaan 39,95€.

 

 

 1. Raapimapaikka ja kynsisakset

Kissa raapii uusiakseen kyntensä ja erityisesti sisäkissan kynsiä on leikattava säännöllisesti. Säästä huonekalusi raapimajäljiltä hankkimalla rakkaalle kissanpennullesi oman raapimapaikan.

Koirankin kynnet on leikattava säännöllisesti riippuen siitä, kuinka paljon liikuntaa koira saa. Koiran kynnet kuluvat ulkona lenkeillä, mutta jokaisen koiran omistajan on huolehdittava siitä, että kynnet eivät pääse kasvamaan liian pitkiksi. Kynsien leikkausväli vaihtelee viikon ja kahden kuukauden välillä.

 

 1. Turkinhoitovälineet

Pentu kannattaa totuttaa turkin hoitoon jo varhain, jotta siitä tulee miellyttävää niin sinulle kuin lemmikillesi. Valitse teräskampa, jos koiranpentusi turkki on pitkää tai karkeaa. Sileä- ja lyhytkarvaiset koirat eivät vaadi yhtä paljon harjausta ja heille sopii pehmeä harja. Myös kissoille kannattaa hankkia harja tai kampa riippuen turkin pituudesta.

 

 1. Shampoo

Kissan tai koiran turkkia ei pidä pestä liian usein, muuten siitä häviää sen luonnollinen rasva. Pese lemmikkisi vain, jos se on likainen, haisee pahalta tai on menossa näyttelyyn. Mutaisia tassuja ei tarvitse pestä shampoolla vaan lämmin vesi riittää.

 

 1. Hammashoito

Lemmikin hampaista on pidettävä huolta. Kannattaa totuttaa pentu hampaiden hoitoon varhain ja suositeltavaa olisi putsata hampaat päivittäin. Kissoille ja koirille on myös olemassa omaa hammastahnaa, mutta sen käyttö ei ole välttämätöntä.

 

 1. Hiekkalaatikko/Kakkapusseja

Kissa oppii sisäsiistiksi seuraamalla emoansa. Kasvattajalta saat tiedon siitä, millaista hiekkalaatikkoa kissanpentusi on tottunut käyttämään. Voit myöhemmin opettaa kissaasi käyttämään erilaista laatikkoa, mutta kannattaa aloittaa tutulla ja turvallisella. Hiekkakin kannattaa pitää samana.

Erityisesti kaupunkilainen koiranomistaja tarvitsee kotiinsa rullan kakkapusseja. Naapurit alkavat mulkoilla, jos jätät koiran jätökset kadulle.

 

 1. Kuljetuskoppa/Turvavaljaat

Sinun on mukavampi ja turvallisempi matkustaa, kun kissa tai koira ei pääse riehumaan autossa. Pieni koira ja kissa kulkevat kätevästi kuljetuskopassa ja isompi koira takapenkillä turvavyöhön kiinnitettävissä turvavaljaissa.

 

 1. Lelut

Pennut tarvitsevat virikkeitä ja ovat innokkaita oppimaan. Älä osta alle yksivuotiaalle koiralle kovasta kumista tehtyjä leluja, sillä pennun hampaat eivät ole vielä valmiit. Pallot, puru- ja köysilelut ovat koirien suosikkeja! Namien ja lelujen avulla voit opettaa pennullesi tärkeimmät käskyt ja muutaman tempunkin.

Zooplussan parhaiten myyvä kissojen lelu on Catit Design Sences-leikkirata hintaan 12,99€. Siinä kissa pääsee toteuttamaan luonnollista saalistusviettiään!

Koiravaruste.fistä löydät monia koiranpennuille sopivia leluja pureskeltavaksi. Kuvassa näkyy PetSafe BusyBuddy Puppy Waggle purulelu koiranpennuille hintaan 3,90€.

 

 1. Ensiapupaketti

Haavereita varten on hyvä olla ensiaputarvikkeita. Ensiapulaukusta pitäisi ainakin löytyä haavojen puhdistusainetta, sidontatarvikkeita, kuumemittari, punkkipihdit ja hiilitabletteja.

 

 1. Turvaportti

Jos sinulla on kotona alueita, jonne et halua koiraystäväsi kävelevän, turvaportti on erinomainen keino pitää alue koiravapaana. 

Koiravaruste.fistä löydät monen kokoista ja mallista porttia. Käy katsomassa niitä täältä!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös