Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Pukeudu oikein laskettelurinteeseen – näin pysyt kuivana ja lämpimänä!

Lasketteluvarusteissa tärkeintä on, että ne pitävät sinut kuivana ja lämpimänä. Vältä puuvillaa, sillä se imee kosteutta eikä kuivu nopeasti. Vääränlaiset vaatteet ja varusteet helposti pilaavat koko laskettelureissun.

Alta näet, millaiset vaatteet ja varusteet tarvitset mukaan onnistuneelle laskettelureissulle. Klikkaa kuvia päästäksesi katsomaan tuotteita tarkemmin.

Kypärä

Jokaisen tulee käyttää kypärää, oli sitten aloittelija tai ammattilainen. Kypärässä tärkeintä on, että se istuu hyvin. Se ei saa olla liian iso eikä liian kireä. Jos kypärässä on korvaläpät, et tarvitse välttämättä pipoa pitääksesi pään lämpimänä. Kypärä suojaa erittäin hyvin kylmältä viimalta pakkassäässä.

Jos et halua ostaa omaa kypärää, voit useimmissa laskettelukeskuksissa myös vuokrata sen viidellä eurolla. Vuokraamalla kypärän säästät tilaa matkalaukussasi.

Lasit

Laskettelulasit auttavat sinua näkemään paremmin rinteessä. Ne suojaavat silmiäsi auringon säteiltä, jotka heijastuvat voimakkaasti lumesta. Ne myös auttavat pilvisellä säällä näkemään rinteen ääriviivoja. Linssien värillä on merkitystä, kuinka hyvin ne auttavat sinua näkemään missäkin sääolosuhteessa.

Keltaiset lasit: sopivat parhaiten pilviseen säähän. Keltaiset linssit suodattavat sinistä valoa, joka häivyttää rinteen ääriviivoja.
Vaaleanpunaiset lasit: sopivat pilviseen ja aurinkoiseen säähän, mutta eivät ole kumpaankaan säähän optimaalinen valinta.
Siniset lasit: sopivat aurinkoiseen säähän. Mitä tummemmat linssit, sitä paremmin ne suojaavat silmiä häikäisevältä auringolta.

Alusasu

Valitse alusasu, joka on villaa tai teknistä materiaalia. Alusasun tehtävänä on siirtää kosteutta, joten älä pue alle puuvillaa. Puuvilla imee kosteutta eikä kuivu nopeasti. Laskettelu ei ole hauskaa kylmissä ja märissä vaatteissa!

Väliasu

Riippuen takin ja alusasun paksuudesta, et välttämättä tarvitse ylimääräistä välikerrosta. Välikerroksen tehtävänä on lämmittää. Vaatteiksi sopivat esimerkiksi fleece tai villapaita.

Sukat

Tukevat polvisukat ovat hyvä valinta laskettelumonoihin. Pidä jalat kuivina ja lämpiminä villasukilla.

Lasketteluhousut

Lasketteluhousujen ja -takin on oltava vedenpitäviä, hengittäviä ja tuulta suojaavia. Varmista, että lasketteluhousujen lahkeista löytyy lumipussi, sillä muuten lunta saattaa roiskua monon sisään. Tuuletusvetoketjut ovat kätevät, kun käy laskettelun aikana sisällä ja palaa tauon jälkeen takaisin rinteeseen.

Takki

Hanki laskettelutakki, jonka alle mahtuu hyvin myös alusasu ja välikerros. Hyvässä laskettelutakissa on tuulelta ja lumelta suojaavat säädettävät hihansuut ja helma, tuuletusvetoketjut joko hihoissa tai kyljissä, hissilipputasku ja suojaava korkea kaulus.

Hanskat

Vedenpitävät ja lämpimät lasketteluhanskat ovat olennaiset laskettelussa. Hanskoiksi soveltuvat oman maun mukaan sormikkaat tai rukkaset. Laskettelu ei ole hauskaa, kun sormet ovat jäässä.

 

 

 

Kommentit (2)

Ellu
21.01.2018 21:24

Kärkkäisellä on halpoja lasketteluvälineitä. Saisiko Kärkkäisen verkkokaupan bonuswayn piiriin ?

Vastaa
  Toimitus
  29.01.2018 15:24

  Hei Ellu,

  kiitos kommentistasi ja kauppatoiveesta!

  Laitan toiveesi eteenpäin.

  T. Tanja

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös