Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

RC-autoilusta harrastus koko perheelle – tutustu 12 eri radio-ohjattavaan autoon!

RC-autoilu on harrastus, joka mahdollistaa meille kaikille hetket olla kuin Vatanen Korsikalla tai Vilander GT-auton ratissa.

Mitä on RC-autoilu?

Rc-autoilu (pienoisautoilu) on autourheiluharrastus radio-ohjattavilla ajoneuvoilla. RC-autoilussa ei kuitenkaan ole kyse lasten leluista, vaan autojen huippunopeudet vaihtelevat luokasta riippuen 40-120 km/h välillä. Harrastukseen kuuluu ajamisen lisäksi myös autojen rakentaminen ja korjaaminen.

Tällä hetkellä Suomessa RC-autoilua kilpailevia on arviolta vajaa 300 henkeä. Omaksi ilokseen, mutta tosissaaan harrastavia on kymmenkertainen määrä. Leluautoilua ja silloin tällöin ajelevia on Suomessa suunnilleen 30 000. RC-autoilu on suurinta Yhdysvalloissa, jossa huipuilla on mahdollisuus elättää itsensä kilpailemalla.

Suomeen RC-autoilu kilpailumuotona rantautui 1970-80-luvulla, ja kisapuolen kulta-aikaa oli 1980-90-luvun vaihde. Silloin kilpailevia oli kaksinkertainen määrä nykyiseen. Omaksi ilokseen harrastavien määrä on kuitenkin kasvanut koko ajan ja heitä on tällä hetkellä enemmän kuin 20 vuotta sitten. Syynä on autojen suhteellisesti edullisempi hinta sekä laadun ja saatavuuden paraneminen. Nykyään halvallakin saa kelvollisia laitteita.

Kenelle RC-autoilu sopii?

Laji sopii erityisesti tarkkuudesta, vauhdista, pienoismalleista ja elektroniikasta kiinnostuneille. RCautot.fi verkkokaupan työntekijä Timo kertoo kokemuksensa pohjalta, että laji sopii jokaiselle. Heidän asiakkaitaan ovat tytöt, pojat, äidit, isät, vaarit ja mummut.

Autoilua voi harrastaa helposti omalla pihalla, parkkipaikalla tai radalla. RC-autoja löytyy tarkkuutta vaativasta autotrialista aina rata-ajoon tarkoitettuihin puhtaisiin kilpa-autoihin. Autoissa on myös paljon säätömahdollisuuksia, kuten oikeissa 1:1 kilpa-autoissakin.

Miten aloittaa RC-autoilu?

RC-autoilua saa harrastaa missä vaan, mutta sille löytyy myös autoiluun tarkoitettuja ratoja. Ratoja ylläpitävät harrastajaseurat ja niitä löytyvät muun muassa kaikista suurimmista kaupungeista. Seurojen toimintaan pääsee helposti mukaan liittymällä jäseneksi.

RC-autot.fi on EuroRC Oy:n omistama verkkokauppa, josta löytyy automalleja niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastelijoille ja kilpailijoille. Kaupan omistajilla on kymmenien vuosien kokemus niin kilpailu- kuin harrastepuolen kalustosta, ja he myyvät vain sitä, jolla harrastavat myös itse.

Rcautot.fi myy ainoastaan autopaketteja, joihin on saatavilla kaikki varaosat ja autot voidaan tarvittaessa korjata kotona.  Kaikki automallit myös testataan aina ennen niiden päätymistä valikoimaan. Kauppa kartoittaa tarkkaan varaosien saannin tulevaisuudessa varmistaakseen myymiensä sarjojen pitkän elinkaaren.

Tutustu lajiin myös esimerkiksi käymällä RC-kilpailussa. Katso alta video Lahden kisoista vuodelta 2016.

Lahti LTCC touring -kilpailu

RC-autoja kaikentasoisille kuskeille

Mini Crawler

Mini Crawler on edullinen auto, jolla voi myös ajaa sisällä. Auto on riittävän suorituskykyinen, jotta sillä voi ajaa vaikeistakin paikoista. Soveltuu kaikille asiakasryhmille.

Outback-maastoauto

Outback-maastoauton parhaita puolia on se, että auton liikkeen ja alustarakenteiden realistinen toiminta on vangitsevaa ja kivikkojen ylittäminen hitaasti nautiskellen on lajia parhaimmillaan. Katso alta video Outback-maastoauton koeajosta.

Nämä autot ovat todellisille harrastelijoille, jos raha ei ole este. Autot ovat täysin vedenkestäviä ja niissä on ”hill hold” -toiminto, joka pitää auton paikoillaan rinteissä. Autoista löytyy myös 2- vaihteinen vaihdelaatikko ja toimivat tasauspyörästön lukot.

Dune buggy

Tämä on isä-lapsi-yhdistelmän suosiossa, sillä siinä on vauhtia riittävästi ja hinta on edullinen. Huokean hintatasonsa ansiosta sillä pääsee turvallisesti kokeilemaan, onko RC-autoilu hyvä yhteinen harrastus. Edullisesta hinnastaan huolimatta kyseessä on kuitenkin aivan oikea RC-auto.

4wd Krossi

Harrastuksen peruslaite. Yksinkertainen ja varmatoiminen autosarja, jolla harrastaa jo pidempään.

 

Monsterit

Nämä ovat nuorison suosikkeja ja soveltuvat hyvin 13-17-vuotiaille. Autojen ulkonäkö vetoaa erityisesti nuoriin harrastelijoihin.

Isoille pojille

Iso järeä monsteri ja trophy truck vetoavat niihin, jotka haluavat naapuruston räväkimmän pelin.

Nuorisolle

Kohtuullisen edullinen, mutta erittäin nopea auto. Soveltuu varsinkin 14-17v ikäisille, joita vanhemmat sponsoroivat.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös