Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Ristiäis- ja nimiäislahja vauvalle – 20 lahjaideaa!

Oletko saanut kunnian olla ystäväsi tai sukulaisesi lapsen kummi? Perinteinen ja suosituin kummilahja on hopeinen kummilusikka, joka kansanuskomuksissa on enne varakkuudesta. Yleensä sylikummi antaa vauvalle lahjaksi kummilusikan kaiverruksineen, ja muilla kummeilla sekä vierailla on vapaat kädet antaa muita lahjoja. Lue alta parhaat vinkkimme siitä, mitä ostaa vauvalle kaste- tai nimiäislahjaksi. 

1. Säästölipas: Kaunis säästölipas vauvan huoneen hyllylle on perinteinen kastelahja. Jos olet vauvan kummi, voit laittaa rahaa säästölippaaseen lapsen tulevinakin merkkipäivinä.

Keskisen Kello / Pankki Pupu
Hinta: 35 €

2. Säästötili: Monet perustavat kummilapselleen säästötilin, jonka lapsi saa avata joko 15- tai 18-vuotiaana.

3. Kastetodistusputkilo: Kastetodistusta on ihana säilyttää esillä kauniissa kastetodistusputkilossa. Keskisen Kellosta saa kastetoditusputkiloa varten myös jalustan, jolloin sen saa hienosti esille.


Keskisen Kello / Kastetodistusputkilo jalustalla
Hinta: 43 €

4. Taulu: Jos tunnet hyvin perheen sisustustyylin, taulu lastenhuoneeseen on kaunis kastelahja.


Finnish Art Shop / Canvas-sisustustaulu Muumit ja Pyrstötähti Tove Jansson
Hinta alkaen: 28,52 €

5. Valokuvakehys: Anna lahjaksi kaunis valokuvakehys, johon vanhemmat voivat laittaa kuvan pienokaisestaan kastejuhlasta.

Lahjat.fi / Lovetree valokuvakehys
Hinta: 49,90 €

6. Sormus: Hopeinen tai kultainen sormus, jota vauva voi pitää kastejuhlassa, jää kauniiksi muistoesineeksi. Sormuksesta voi myöhemmin tehdä kaulakorun.


Stockmann / Kalevala Koru Sydän-kastesormus
Hinta: 50 €

7. Kastekoru: Anna lahjaksi vauvalle kastejuhlassa pidettävä kaulakoru. Keskisen Kello myy kauniita kastekoruja, joissa riippuu enkeli.

8. Vauva-kirja: Vanhemmat voivat koota kirjaan kaikki ihanat muistot lapsensa ensimmäisiltä vuosilta. Kannattaa sopia muiden kummien kanssa, kuka ostaa vauvakirjan, jotta useampi ei osta niitä.


Suomalainen Kirjakauppa / Vauvamuistoja
Hinta: 24,95 €

9. Satukirja/Runokokoelmat: Tammen kultainen juhlakirja, Tiitiäisen satupuu, H.C. Andersenin satukirja tai Mauri Kunnaksen lastenkirjat ovat hyviä kastelahjoja. Vaikka vauva ei itse voi kirjoja vielä lukea, vanhemmat voivat lukea niitä ääneen ja tukea lapsen kielellistä kehittymistä. Kivoja kirjalahjoja ovat myös vauvoille tarkoitetut pehmeät kuvakirjat.

Suomalainen Kirjakauppa / Tammen kultainen juhlakirja
Hinta: 24,95 €

10. Vaate: Onko mitään yhtä suloista kuin vauvanvaatteet? Paapii Design:lta löytyy Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja vauvan- ja lastenvaatteita. Kuvassa näkyvä Pohjolan Portti -body on käytännöllinen ja kaunis kastelahja pienelle tytölle tai pojalle.

Paapii Design / Body Pohjolan Portti
Hinta: 29,90 €

11. Lasten astiat ja aterimet: Kun vauva kasvaa, hän tulee tarvitsemaan käteensä sopivat aterimet, joilla harjoitella syömistä. Hackmannin Muumi-aterimet ovat klassikot ja ne löytyvät Scandinavian Design Shopista.


Scandinavian Design Center / Hackmanin Muumi aterimet
Hinta: 39 €

12. Lelu: Brion klassikko puulelut, Eero Aarnio puppy tai puinen keinuhevonen ovat tyylikkäitä lahjoja.


Lekmer / Sorterings Box
Hinta: 29 €

13. Lastenlauluja/loruja: Hannele Huovin kirjoittama ja Kristiina Louhen kuvittama Vauvan vaaka -loru ja runokokoelma löytyy äänikirjana Adlibriksesta ja CDON.comista. CD:stä löytyy leikkejä ja lauluja, joita opetella yhdessä vauvan kanssa.

14. Vauvan peitto: Anna vauvalle käytännöllinen peitto, jonka voi laittaa vauvan sänkyyn tai ottaa mukaan rattaisiin. Lekmeristä löytyy paljon kauniita vauvan huopia.

Lekmer / Littlephant huopa- ja uniriepusetti
Hinta: 41,20 €

15. Ensimmäisen hampaan rasia/Hammaskeijun rasia: Keskisen Kellosta löytyy suloisia muumiaiheisia rasioita, joissa säilyttää lapsen irronneita maitohampaita.

16. Vaippakakku: Vaippakakku on hauska lahja, joka annetaan yleensä Baby Showerissa, mutta se sopii myös hyvin ristijäislahjaksi. Vaipat tulevat varmasti tarpeeseen, joten tämä lahja ei jää käyttämättä.

17. Pussilakanat: Vauvan vuodevaatteet on erittäin hyvä ja käytännöllinen lahja. Elloksesta ja Babyshop.comista löytyy laadukkaita petivaatteita, jotka takaavat vauvalle paljon hyviä unia.

Ellos / Muumi-pussilakanasetti pinnasänkyyn, saaristo
Hinta: 48,90 €

18. Omatekemä lahja: Omatekemä lahja on kaikkein ainutlaatuisin lahja. Jos olet käsistäsi taitava, voisit esimerkiksi neuloa vauvalle vaatteita tai pehmolelun. Novitalta löydät paljon ohjeita ja langoista saat vielä bonusta!

19. Pituusmitta: Lekmeristä ja Pinkorbluesta löytyy suloisia mittapuita, jotka voi kiinnittää lasten huoneen seinään. Lapsista on hauska nähdä, kuinka paljon he kasvavat.

Lekmer / Mittatikku Metsäneläimet
Hinta: 34,50 €

20. Harja/Kampa: Kaunis vauvan hiusharja ja kampa ovat oivallinen lahjaidea. Vauva tarvitsee herkälle päänahalleen hellän hiusharjan.


Pink or Blue / Grünspecht Hiusharja vuohenkarvasta, luomu
Hinta: 10 €

 

Onko sinulla lahjaideoita, joita ei listassa mainittu? Kerro ne meille kommenteissa. 🙂 Lukisimme niitä mielellämme!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös