Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Syksyllä ostetaan urakalla joululahjoja Kiinasta

Joululahjaostokset halutaan tehdä edullisemmin, siksi monet tilaavat Kiinasta joululahjat

Syksyn alkaessa kokeneet kiinalaiskauppojen shoppailijat tietävät, että joululahjat kannattaa ostaa hyvissä ajoin. Lahjaostokset aloitetaan jo elokuussa ja ostoksia tehdään suosituista kiinakaupoista, kuten AliExpressistä, Wishistä  ja DealExtremesta. Kiinasta tilattujen tavaroiden toimitusajat ovat pitkiä, ja ne vaihtelevat viikosta useampaan kuukauteen. Jos lahjat tilataan vasta marraskuun lopussa tai joulukuun alussa, ne eivät välttämättä ehdi jouluksi. Tarkkoja toimitusaikoja on hankala arvioida, mutta AliExpress kauppa-alustan asiakaspalautteista voi saada selville, kuinka kauan toimituksiin on keskimäärin mennyt. 

Kaupan liiton julkaisemassa Joulukauppa 2016 -raportin tilastoista selviää, että 23 % lapsettomista perheistä ja 28 % lapsiperheistä aloittavat suunnittelemaan joululahjojen ostamista lokakuussa tai aikaisemmin. Lähes saman verran aloitti suunnittelun vasta lähempänä joulua marraskuussa (26 % lapsettomista perheistä ja 29 % lapsiperheistä). Kaupan liiton raportista selviää myös, että suurin osa perheistä ostaa lahjat vasta joulukuussa. Ostetuimpia joululahjoja ovat korut ja kellot, kirjat, kodin elektroniikka, lelut, pelit ja sisustustuotteet.

Suomalaiset tilaavat Kiinasta toiseksi eniten

Jouluna rahan kulutus on normaalia suurempaa, siksi monet hakevat helpotusta ostamalla lahjat suoraan Kiinasta. Pelkästään edullisen hinnan vuoksi tavaraa ei tilata, vaan valikoimat ovat esimerkiksi AliExressin kauppa-alustalla suuret: joukosta voi löytyä tuotteita, joita ei normaalisti kauposta löydy – eikä mikään ihme, että Kiinasta tilaaminen on entistäkin suositumpaa Suomessa. Kuljetus- ja logistiikkayhtiö PostNordin tilaaman Verkkokauppa Pohjoismaissa 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaiset tilaavat ulkomaisista verkkokaupoista toiseksi eniten Kiinasta (23%). Ensimmäisen paikan parin prosenttiyksikön erolla ottaa Saksa (25 %), joka on monien suosittujen verkkokauppojen kuten vaatekauppajätin Zalandon kotimaa. Kolmanneksi eniten suomalaiset tilaavat Iso-Britanniasta (20 %).

“Kiinasta tilaaminen on ollut Suomessa nouseva trendi. Tämän ilmiön olemme havainneet venäläiskuluttajien ostokäyttäymisestä jo kolme vuotta sitten”, kommentoi Bonuswayn toimitusjohtaja Tatu Koistinen.

Tänä vuonna on odotettavissa vielä suurempi määrä tilauksia kun verrataan aikaisempiin vuosiin. Bonuswayssa AliExpressin tilausten määrät ovat kasvaneet tähän mennessä yli 300 % edellisvuoteen verrattuna. Kesäkuussa 2017 tehtiin 7 % enemmän tilauksia kuin toukokuussa. Heinäkuussa tilausten määrä kasvoi 23 %  ja elokuussa tilausten määrät kasvoivat toukokuusta 30 %.  Tästä voimme päätellä, että Kiinasta ostaminen on koko ajan nousussa ja tilatut tuotteet halutaan ostaa vieläkin edullisemmin, vaikka hinnat ovat jo siellä valmiiksi halvat. Loppuvuodesta on kiinalaiskaupoissa suurin alennusmyyntipäivä Singles’ Day, joka tuo myyntipiikin kauppoihin.

Kiinasta tilaamisen suosiota kasvattaa sen helppous: useammat kauppa-alustat tarjoavat selkeän käyttöliittymän ja suosituimmat maksutavat ulkomaalaisille kuluttajille. Suosituimmat kauppa-alustat tarjoaa kuluttajille suojaa, joka takaa rahojen palautumisen, mikäli tuotteessa on vikaa tai se ei saavu.

Kuluttajat jakavat ympäri nettiä toisilleen tietoa kiinalaisista kaupoista, kuten foorumeilla ja erityisesti Facebook-ryhmissä. Myös useammat yritykset tarjoavat perustietoa, miten Kiinasta tilaaminen onnistuu, ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, kun tilataan Euroopan ulkopuolelta. Positiivisten kokemusten ja erilaisten vinkkien avulla useammat uskaltautuvat tilaamaan ensimmäisen kerran Kiinasta. Jos on aikomusta hankkia Kiinasta joululahjat, tilaukset tulisi tehdä mielellään ennen marraskuuta, jotta lahjat ehtivät ajoissa perille.

Kommentit (1)

Sebastian Hilpo
15.11.2017 21:06

Lego-jäljennöksiä (Lepin, Bela yms) ei sitten kannata ostaa lapselle ainakaan joululahjaksi. Tulee helposti pettymys jos paketin minifiguurit eivät olekaan luvatun näköisiä ja leikki menee siltä osin pilalle esim tökerön kasvojen maalauksen vuoksi. Muuten palikkasetit ovat hintaansa nähden laadukkaita. Suosittelen silti lahjaksi aitoa Lego-tuotetta, joka on lähes poikkeuksetta joka yksityiskohdaltaan viimeisteltyä ja huolellista jälkeä.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös