Liity ilmaiseksi

uudet käyttäjät

Oma sivu

nykyiset käyttäjät

Zalandon bonukset ja arvonlisävero
Tilaus Zalandosta

Tilaus Zalandosta

Saimme eilen kysymyksen bonuksien suuruudesta Zalandon verkkokaupassa. Eräs käyttäjämme oli tehnyt Zalandon verkkokaupasta tilauksen, jonka loppusumma oli 317,86 €. Hän ihmetteli, että miksi hänen saamansa bonuksen suuruus oli 12,82 €, vaikka Zalandon kampanjassa maksettava bonus on tällä hetkellä 5 %.

Zalandolla on erityisehto, että bonukset maksetaan tilauksen arvonlisäverottomasta hinnasta.

Tämä erityisehto juontaa juurensa siihen, että jaamme verkkokaupalta saamamme myyntipalkkion käyttäjiemme kanssa. Koska Zalando maksaa meille kauttamme tehdyistä tilauksista myyntipalkkion tilauksen arvonlisäverottomasta hinnasta, maksamme mekin bonukset tilausten arvonlisäverottomasta hinnasta.

Koska tässä tilauksessa olleiden tuotteiden arvonlisävero oli 24 %, lasketaan bonus vähentämällä tilauksen loppusummasta ensin arvonlisävero ja laskemalla bonus tästä verottomasta hinnasta.

Laskutoimitus menee siis näin:

317,86 € / 1,24 = 256,3387097
256,3387097 * 0,05 = 12,81693548 ≈ 12,82

Olemme harkinneet sitä, että merkitsisimme kaikissa kampanjoissa bonukset verollisesta hinnasta. Toisin kuin monissa muissa maissa, Suomessa kaupoissakin ilmoitetut hinnat sisältävät verot. Tähän sisältyy kuitenkin kolme haastetta:

  1. Verkkokaupat eivät aina kerro meille, että mistä hinnasta bonus (ts. meidän myyntipalkkiomme) on laskettu.
  2. Joissakin kaupoissa on myynnissä tuotteita, joilla on eri verokannat. Yleisin esimerkki ovat lahjakortit.
  3. Bonukset olisivat joskus vähän erikoisia. Esimerkiksi Zalandossa bonus olisi 4,032258065 %.

Toistaiseksi olemme siis tehneet niin, että olemme merkinneet kunkin verkkokaupan kohdalle tällaiset lisätiedot tuonne erityisehtoihin. Zalandon verkkokaupassa toinen tärkeä erityisehto on, että bonusta ei kerry ostoksista, joiden maksamisessa on käytetty muualta kuin meidän kauttamme saatua alennuskoodia.

Otamme kuitenkin tästä mielellämme palautetta. Pitäisikö meidän pyrkiä ilmoittamaan bonukset aina verollisesta hinnasta vai onko tämä nykyinen tapa selkeämpi?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös